BoardGame

Szerezd be a Sails of Glory négy kiegészítőjét ingyen!


A Sails of Glory a gyarmatbirodalmak kialakulását kísérő hatalmas tengeri csaták történelmi korszakában játszódik, és most négy kiegészítőjét ingyen kapod, ha megrendeled a Metagames-hez frissen érkezett játékot.

A régi idők társasjátékai közül nosztalgiával emlékszünk a Ki az úr a tengeren?-re, melyben a mozgást persze a kockadobás határozta meg, így manapság már vállalhatatlanul nagy szerepe volt benne a szerencsének. De amúgy elég patent kis játék volt, szállítani kellett a Föld körül mindenféle árukat.

A magyarul (még?) meg nem jelent Sails of Glory hasonló profilú, ebben is vitorláshajók vannak, vagyis azok vagyunk. De itt nem a békés kereskedelem a feladat, hanem az öldöklő tengeri csata! 1650 és 1815 között vagyunk, a tengeri csatározások, a gyarmatbirodalmak kialakulásának (és kimaxolásának) korában. A Sails of Glory elődje a Wings of Glory (korábban Wings of War), amiben külön manőverkártyák is vannak, melyekkel a hajók különböző mozgási képességeit kihasználva manőverezhetünk. És az 1:1000-es arányú hajófigurák és az egész artwork lenyűgöző.

Az előd Wings of Glory játékrendszerét faragták, meg bővítették ki, hogy még jobban leképezzék a XVII-XIX. századi, kőkemény tengeri valóságot, a nagy vitorláshajók közötti tengeri csatákat. És tervben van, hogy más történelmi időszakokra specializálva is megjelentetik a játékot, jöhet például a nagy földrajzi felfedezések kora, az ezt megelőző középkor, illetve még korábbi időket is megidézhetnek.

 

 

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva