Overwatch

Minden, amit az Overwatch 2-ről tudnod kell!


Sokkal jobb lesz, mint ahogy elsőre gondolnád.

Amikor a Blizzard bejelentette, hogy nem ingyenes tartalmi bővítésként, hanem teljesen különálló játékként érkezik az Overwatch 2, akkor egyből kitört a virtuális parasztlázadás. A rajongók részéről 100%-ig érthető reakció után szerencsére szépen lenyugodtak a kedélyek és azóta már rengeteg információt megtudtunk a közelgő folytatásról, ami simán túlszárnyalhatja elődje sikereit. Most elmondjuk, hogy miért!

A Blizzard ugyebár azt szeretné, hogy az eddigieknél sokkal jobban megismerhessük az általuk megteremtett univerzumot, ezért az Overwatch 2 a PvE szerelmeseinek fog leginkább kedvezni, akik a Diablo 3-ból már ismert Adventure módhoz hasonló hősküldetéseken és kooperatívban játszható sztoriküldetéseken vehetnek majd részt. A játék egyik különlegessége, hogy a World of Warcrafthoz hasonlóan – bár nem ugyanolyan mélységben – a saját kedvünk szerint alakíthatjuk karaktereinket, akiket a különböző képességeket módosító talentek aktiválásával teljesen egyedivé tehetünk.

A játszható szereplőgárda ismerős lesz, de a jól bejáratott arcok mellé érkeznek majd újabbak is a felfrissített látványvilággal rendelkező játékba. Ilyen lesz például a kanadai származású Sojourn, aki a történet központi karaktereként karját fegyverként használva képes rendet tenni az ellenség soraiban. Természetesen a friss karakterek mellé dinamikus időjárással rendelkező, vadiúj pályákat is fogunk kapni, amik reményeink szerint egy fokkal komplexebbek lesznek, mint amilyeneket az első epizódban láthattunk.

Persze a Blizzard gondolt a PvP kedvelőire is, ők ugye kapnak egy új játékmódot a Push képében, amiben egy hatalmas robotot kell majd minél messzebbre terelgetni, miközben az ellenfeleink megpróbálják ezt megakadályozni. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az Overwatch első részének tulajdonosai nyugodtan játszhatnak a második epizód játékosaival a játék kompetitív részében, így nem feltétlenül kell mindenkinek megvásárolnia az Overwatch 2-t.

A Blizzard igyekszik is minél jobban szétválasztani a két szekciót, amiről a játék vezető írója, Michael Chu azt nyilatkozta, hogy emiatt a PvE rész egy teljesen saját szintezős rendszert fog kapni. Egyébként a készítők a kampánnyal szép kerek történeteket szeretnének nekünk elmesélni, amiknek érdekes eleje, izgalmas közepe és emlékezetes vége van.

Az eddig elhangzottak után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mikor érkezik meg az Overwatch 2, amivel kapcsolatban egyelőre hivatalos időpontot még nem kaptunk. Bizakodásra ad okot viszont a pletyka, miszerint még idén meg fog jelenni, de sajnos a Blizzard ezt még nem erősítette meg.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva