BoardGame

Minden megváltozik az idei társasolimpián


Február 17-ig lehet szavazni a legnagyobb hazai társasjáték-bajnokság, a Társasjátékos Olimpia versenyszámaira, konkrétan arra, hogy milyen játékokban lehessen indulni a versenyen. Egyelőre az Azul vezet, de nem sokkal. Igaz, egyelőre az összes szavazat száma sem túl sok.

Még bő másfél hét van, és az Azulnak 88 szavazata van, majd jön két 66 szavazatos, a Mars terraformálása és a 7 Csoda Párbaj, őket az 59-cel a Kingdomino követi. A teljes listán, ahol szavazni is lehet egyébként rengeteg, 122 játék van, de ezek többségét, közel felét max öten választották.

A főszervező még mindig a Nebuló XXI. Alapítvány, a Gamerelationnel együtt, és a Gémklub kiemelt támogatásával; de a Piatnik, a Delta Vision, a Compaya és Reflexshop, tehát a piac legfontosabb is támogatják a sorozatot, ahogy eddig is. De ezeken kívül amúgy nagyjából minden változik.

Korábban kezdődnek majd a versenyek, és korábban megtudjuk, mely játékokból lesz élőversenyes döntő. Ezek több időpontban is lesznek, nem csak év végén, így az egész hosszabb ideig tart, ettől pedig bajnokság-, és nem kupajellegű eseménnyé alakul a program. És ami legfontosabb változás, egyben komoly előrelépés, hogy több olyan versenyszám is lesz, melynek a bajnoka kijut a játék világbajnokságára, ami azért nem rossz, ha azt nézzük, hogy például a Kingdominóé Párizsban lesz egymillió forintos fődíjjal.

A teljes és végleges szabályzatot március 1-re ígérik, amivel közzéteszik a versenyszervezési felhívást, innentől lehet selejtezőket szervezni, ezeken kell kvalifikációs pontokat gyűjteni a döntőkbe jutáshoz. Fontos idei változás, hogy a kiadók által nevezett játékokból mindenképpen lesz döntő, ha az adott játék versenyein mindösszesen legalább 50 versenyző indul.

 

 

Klask, a mágnestáblás minifoci rendes világbajnoksággal

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva