Hearthstone

Ez egyre durvább: még tovább nőtt a Druid népszerűsége a Rogue és a Warrior kárára


Mutatjuk, hogy hogyan változott a heti meta.

Izgalmas ez az időszak a HS játékosok számára, ugyanis a hétről hétre feloldódó Galakrond’s Awakening miatt folyamatosan alakul a meta – ez most is igaz volt. Nézzük a VS heti jelentését!

A legnépszerűbb paklik

Az egy héttel ezelőtti állapothoz képest még jobban megszaladt a Druid: maga a Class 6 százalékot, az Embiggen variáns pedig több, mint 7 százalékot emelkedett népszerűségben! Ez persze azt is jelenti, hogy valamelyik másik Class csökkent: a Rogue bő 4, míg a Warrior szinte pontosan 3 százalékot esett ilyen téren. Ettől még majdnem ugyanaz a top 3 leggyakoribb pakli, mint múlt héten (Embiggen Druid, Galakrond Rogue, illetve a Highlander Hunter előzött), de ez a dominancia egyre durvább…

A legjobb paklik

…igaz, ez nem mutatkozik meg teljesen győzelmi ráta terén, ugyanis az Embiggen Druid bár tier 1-es pakli, de annak “csak” a legalján tanyázik.

Megelőzi a népszerűségben is erős Highlander Hunter, a Quest Hunter, a Token Druid és a Mech Paladin is – egész változatos a legfelsőbb tier, ilyen téren nem lehet panaszunk, ellentétben az elképesztő Druid dominanciával. Érdekesség, hogy bár gyakori vendégei az asztaloknak, mégsem ért oda egyik Rogue pakli sem az elitekhez, ráadásul a Highlandernek nincs is sokkal a győzelmi rátája 50% felett.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Múlt héten a Token Druid matchupjaira pillantottunk rá, azóta a legerősebb pakli címéről épphogy, de le kellett mondania, így most a Mech Paladin van terítéken. A többek közt a Magnetic képesség általi snowballozásra építő pakli egyedül a két Rogue (Highlander, Galakrond) pakli ellen szenved, egyébiránt szinte csupa zöld a matchup táblázat: a legstabilabb Druid counterről beszélhetünk, így ha a stabil előrehaladás a célunk, akkor válasszuk ezt a koncepciót!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva