Hearthstone

Standardhez nem nyúlnak, Wildba érkezhet néhány buff: Ayala következtetései a high elo metáról


Pár napja lehozta a VS data reaper oldala az adott heti meta jelentését, melyben az Embiggen Druid elképesztő népszerűségéhez tier 1-es win rate tartozott:

Ez egyre durvább: még tovább nőtt a Druid népszerűsége a Rogue és a Warrior kárára

Ez ugye minden rankról szól (illetve meg lehet tekinteni a 4-1 és legendre lebontva is), nemrég viszont a legmagasabb szinttel foglalkozott Dean Ayala.

Így nézett ki a meta az elmúlt napokban rank háromtól és legendig terjedően:

Elsőként a leginkább szembetűnő az, hogy a mostani sláger, az Embiggen Druid sehol sincs: Ayala elárulta, hogy épphogy átlag felett teljesít a pakli, úgyhogy inkább csak népszerű, mint túl erős. Kiemelte még, hogy bár a Shamant többen leírták a nerfek után (valószínűleg jogosan), de az aggro variáns például 10-én 55.9%-os győzelmi rátát hozott – igaz, a minta elég kicsi, emiatt nem került be a fenti meta jelentésbe.

Zárásképp leírta azt, hogy milyen következtetésekre jutott a fejlesztői csapat: standard formathoz nem terveznek hozzányúlni egyelőre, megvárják, hogy a Galakrond’s Awakening által behozott lapok milyen átalakulást eredményeznek. Wildban nincs kizárva a változás: megvizsgálják azokat a lapokat, melyeket nerfeltek és a következő kiegészítővel ugyebár kirotálódnak Wildba – ha szükségesnek ítélik, akkor visszavonják egy részüket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva