BoardGame

Új Harry Potter-es kártyajáték jelenik meg – a Warner vajon kiválasztotta?


Az Akivalasztott.hu-n pörögnek a másodpercek, számlál vissza a vissszaszámláló, miszerint még – ma, február 15-én este – 14 napig előrendelhető az azonos nevű kártyajáték. Se itt, se a Facebook-oldalukon nem titkolják, hogy ez egy Harry Potter-es kártyajáték, de sehol sem találjuk a védjegy tulajdonosának, a Warnernek az engedélyét.

Ugyanakkor annyira profinak tűnik az egész projekt, hirdetik is a Facebookon, hogy el nem tudjuk képzelni, hogy nem néztek utána, mit csinálnak, mibe fognak. Kizárólag szavakkal hivatkoznak a Harry Potter-univerzumra, egyetlen képi vagy grafikai elem sem pont olyan, mint a hivatalos, még ha például a betűtípus szinte összetéveszthetetlenül hasonlít a HP-éra.

A játék pedig egyértelműen felnőtteknek szól, konkrétan korhatáros, a pajzán kártyák miatt 16 éven aluliaknak nem is ajánlják. Ráadásul nem igazán van létszámlimit, ami szerintünk rengeteg játék súlyos hibája (igaz, inkább “rendes” társasjátékokra jellemző), annyi, hogy legalább négyen kell lenni hozzá. Mint írják, HP-rajongók találták ki rajongóknak, de nem kell hozzá mindent tudni az elmúlt húsz év egyetlen eredeti filmes-könyves-popkulturális univerzumáról.

Az “elvetemült varázslóknak” szóló ajánlás sem éppen a tipikus Harry Potter-es hozzáállás, miszerint van a fekete, a gonosz, meg a fehér, a jó (még ha persze a történet előrehaladtával Piton professzor, vagy épp Sirius Black alakja azért alaposan megkavarja ezt a képet). És ami a legjobb, hogy a weboldalon van próbajáték!

Ami alapján viszont azért annyira mély ez a játék, de ez nem is föltétlenül baj, mert nem is akar az lenni, hanem csak egyszerű, vicces partijáték, ami soha nem készülhetett volna el, ha az alkotóknak ki kellett volna fizetni a Warnernek a nyilván teljesen irreális és horribilis jogdíjat.

Szerinted nincs vele  ilyen trükkökkel bújnak ki a jogdíjfizetés alól, vagy fizessenek az alkotók, hogy legyen még inkább kőgazdag a Warner?

 

 

És szerinted sem igazán jó egy Mars-társas sem, ahogy ennek a podcastnak a készítője állítja?

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva