BoardGame

Enyelgés helyett inkább koncentrálj a rettegésre – Tokiónak új királya lesz


“Enyelgés és valentinozás helyett inkább koncentrálj a rettegésre, amit az új Tokió királya – A pusztítás éjszakája hoz az életedbe!” – A hazai kiadó Reflexshop jó érzékkel Valentin napon ezekkel a szavakkal adta Facebook-követői tudtára, hogy idén elhozza Magyarországra a népszerű társasjáték új kiadását.

Tokió felett az ég újra sötétbe borul. Gigaszaurusz az utcákat tapossa, mögötte csak a pusztulás és mészárlás marad. Marslakos is belép a képbe, kezében lézerfegyver, míg a romok túloldalán Kongrilla a mellkasát döngeti és támadásra készül. Azonban az árnyak mögött, a szörnyek szájának sarkában gúnyos mosoly lapul, egy oly’ rettenetes, amely telve van romlottsággal és vadsággal… Mi van, ha a királyi cím csak egy ürügy? Mi van, ha nekik csak egy indok kellett… Hogy igazán gonoszok lehessenek?

A Tokió királya 2012-ben a Golden Geeken elhozta a Legjobb családi és Legjobb partytársasjáték díját, de ez a fönti teaser-leírás nem éppen egy családi játékra utal, még ha az előző rész sem éppen a finomkodásról volt híres. Ez az új verzió még sötétebb, még súlyosabb, még gonoszabb, ugyanis a megújult dizájn mellett egy teljesen új játékelem is belekerült: ez pedig a Gonoszságsáv.

Ezen minél följebb jutva egyre erősebbek és különlegesebbek leszünk, de a följebbjutásnál csak a tripla1 és tripla2 után jár a gonoszságpont. A tripla3-assal továbbra is csak a győzelmi pontjaidból lesz több. Ez így teljesen új lehetőség már nem kell mindenáron a győzelmi pontok és a zúzások gyűjtésére figyelni. Lehet állandó pluszéleted, vagy megkaphatod a dupláját a kipörgetett energiáidnak. Erre mutat, vagyis szintén a “győzelmipont-fétis” ellen hat a párosjáték újítása is, miszerint Tokióba lépve vagy ott kezdve kört, győzelmi pont helyett egy-egy energiajelölő kapsz.

Hogy pontosan mikor érkezik, arról pontos információt se a Reflexshop weboldalán, se Facebook-oldalán nem találtunk. Csak egy követői kommentre válaszban utalnak rá, hogy a kiadó március 28-i eseményén már akár ott is lesz.

 

 

Ismered ezt?

Klask, a mágnestáblás minifoci rendes világbajnoksággal

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva