Call of Duty

Már a Call of Duty-ban is doppingolnak a profik!


A magas pénzdíjakért sokan bármire képesek.

Az már régóta köztudott, hogy profi játékosnak lenni elképesztően sok áldozattal jár, hiszen – többek közt – bekorlátozza az emberi kapcsolataidat, felemészti a szabadidőd jelentős részét és a szellemi energiáid legnagyobb hányadára is igényt tart, például amikor nagyobb versenyeken akár 10-12 órát kell fejben a toppon lenned. Persze, ott van a hírnév, az elismerés és a sokszor valóban óriási, megnyerhető pénzösszegek, amikért – ahogy a hagyományos sportban, úgy az e-sportokban is – képesek sokan dopping után nyúlni, ha már amúgy szinte minden más versenyző is (!) használja őket.

Erről mesélt a The Washington Post riporterének Adam ‘Killa’ Sloss, a Call of Duty egykori világbajnoka. Azt már több CS:GO csapat esetén is hallottuk, hogy az amúgy figyelemzavaros betegeknek kitalált Aderrall gyógyszert rendszeresen használják a koncentrálási képesség növelésére és a gyors reakcióidő szinten tartására, de Killa nyilatkozatából kiderült, hogy az Activision játékának profijai is gyakran élnek vele.

Szerinte ezzel hatalmas egészségügyi kockázatnak teszik ki magukat sokan, ráadásul egymást hajszolják bele a szerhasználatba, hiszen anélkül majdhogynem lehetetlen tartani a tempót a doppingoló ellenfelekkel. Valószínűleg erre az egyik megoldás az lesz, hogy a versenyszervezők külön orvosi különítménnyel ellenőrzik majd a játékosok tisztaságát, bár a tradicionális versenysportok terén már láthattuk, hogy a valóságban mennyire működőképes ez.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva