BoardGame

Talán nem büntet már annyira az Azul – folytatás és új kiegészítő érkezik


Tegnap közzétette a Gémklub a sokak számára izgalmas hírt, hogy jön az Azul folytatásának nevezhető A királyi pavilon és a Kristálymozaik kiegészítő. És hogy mikor jön? Csak annyit írnak, idén tavasszal.

Az alapjátékban elkészült a palota csempefala, a király pedig a kastély parkjában sétafikálva homlokára csap, és elrendeli egy nyári pavilon felépítését. És persze ennek is dukál a díszes csempefal – innen hát a folytatás, A királyi pavilon. Az alapjátékhoz képest történt változtatásokkal talán kevésbé érvényesül a játék “büntetőjellege”, ami miatt sokan vannak, akik inkább a hasonló tematikájú Sagradát részesítik előnyben.

Ebben már manufaktúrakorongok közül úgy lehet választani, hogy közben a többiek készülő munkáját is látható. Aztán az is újdonság, hogy a begyűjtött rombuszalakú csempékről elég a forduló végén dönteni, tehát itt nincsenek már töltősorok. Az is különbség, hogy a felrakott csempékkel területet lehet építeni, miközben körbe is lehet zárni a bónuszmezőket. Továbbá az is fontos újítás, hogy az eddig öt helyett ebben már 6 színű csempékről kell dönteni, ráadásul egy közülük minden körben joker.

A 2018-as az Év játékának választott Azul emellett tavasszal kap egy kiegészítőt is, a Kristálymozaikot. Ebbe, az új kirakandó táblák mellett, kerül egy átlátszó borító is, amivel nem csúsznak el majd a csempék és a pontjelző kockák a játékostáblán (ahogy a Mars terraformálása utolsó hivatalos kiegészítőjéhez is jött a csúszásmentes játékostábla, még ha annak nem is volt a konkrét része).

 

 

 

Tavaly az Azult játszották a legtöbben, nézd meg a teljes listát:

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva