BoardGame

Vége a szavazásnak, az eredmények megvannak, de még nem tudhatjuk, mi értelme volt


Lezárult az idei Társasjátékos Olimpia versenyszámszavazása, ami a kiírás szerint arról döntött, hogy milyen játékok szerepeljenek az elsőszámú hazai társasjátékverseny 2020-as programjában. A végére az Azult beelőzte a Castle of Mind.

Bő másfél héttel a Gamerelation szavazásának február 17-i lezárulta előtt írtuk, hogy addig nem érkezett még nagyon sok szavazat, ami ha szigorúan a szavazatok számát nézzük, a végére sem változott meg. De minden relatív, és mindent a kontextusába helyezve érdemes megítélni-

És ha onnan nézzük, hogy az összes játékra érkezett szavazatok mennyi, akkor azért nem volt ez olyan rossz. 153 játékra érkezett szavazat, és ugyan nem számoltuk össze (sajnos nincs semmilyen összesítés, statisztika az oldalon a voksolásról), de ezer-párszázan biztosan nyomtak egy játékra, amiben kiállnának versenyezni.

Nos, ez a szám jópár hagyományos sportág népszerűségét is simán túlszárnyalja, ha ezt a mutatót, vagyis a versenyek iránti érdeklődést nézzük. Mindezt ráadásul különösebb promó nélkül.

Például hiába partnerei a versenynek a hazai társasjátékpiac legfontosabb szereplői (mint írtuk, “a főszervező még mindig a Nebuló XXI. Alapítvány, a Gamerelationnel együtt, és a Gémklub kiemelt támogatásával; de a Piatnik, a Delta Vision, a Compaya és Reflexshop is támogatja”), egyik sem kommunikálta a szavazást, vagy csak elvétve.

Mindenesetre a Castle of Mind 129 vokssal nyert, pedig előzetes cikkünk megjelenésekor ez még nem is volt az első háromban. Akkor az Azul (melynek tavasszal érkező folytatásáról és kiegészítőjéről pont két napja írtunk) 88-on állt, ehhez 21 jött a végére, ami a második helyre volt elég.

Megtartotta viszont harmadik helyét a 7 csoda párbaj, ami korábban a Mars terraformálásával osztozott a harmadik helyen 66-66 szavazattal, de míg a 7 csoda közel másfélszeresére, 91-re tudta növelni szavazatai számát a hajrában, addig a Mars csak 85-ig jutott, ami a Kingdominóval osztott 4-5. helyre volt elég. Nem túl sokkal lemaradva lett hatodik a Carcassone.

Szóval, az eredmények megvannak, nyilvánosak, a szavazás még hétfőn, tehát három napja lezárult, de arról még mindig nincs információ, hogy akkor most hogy is lesznek a versenyjátékok az olimpián. Előzetesen annyit rögzítettek, hogy a kiadók által benevezett játékoknak mindenképp lesz versenye (mondjuk így már érthető végül is, hogy a kiadók miért nem nyomták a számukra valódi tét nélküli szavazást), de közben sem derült ki, hogy pontosan mely játékokat nevezték be kiadók.

Nem annyira értjük azt sem, hogy miért engedték össze egy közös szavazásra a kiadók játékait a többivel, ha egyszer ezeknek így-is-úgyis lesz versenye.

A versenyszabályzatot március elsejére ígérték, akkor talán minden kiderül, bár azért legalább egy Facebook-poszt lehetett volna, hogy vége, köszönik a szavazatokat, mindenki izguljon, hogy a játéka bekerül-e.

 

 

Tovább komolyodik a Társasjátékos Olimpia az idén, itt vannak a változások:

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva