Hearthstone

A semmiből lett a meta királya: a Dragon Hunter profitált a legtöbbet a Galakrond’s Awakeningből


Már február 11-e óta éles ugyebár a Galakrond’s Awakening összes szárnya, így most már tényleg minden lapnak lehet hatása a metára – és elég soknak lett is. Indultunk az Embiggen Druid felemelkedésével, majd a pakli elkezdett visszaesni és a metának is új királya lett immáron. Lássuk a VS jelentését!

A legnépszerűbb paklik

Múlt héten, még 23%-on állt a Druid, de ismét durván visszaesett: 5 százalékkal kevésbé gyakori vendég az asztalokon Malfurion, az a mennyiség pedig a folyamatosan hanyatló Embiggen variánsból jött le.  Ettől függetlenül még mindig ez a legnépszerűbb pakli a játékban, de már nem sokkal marad le tőle a Highlander Mage és a Galakrond Rogue.

Class-okat nézve a Hunter átvette a vezetést (noha ugyanannyiszor fordul elő, mint egy hete) a Druid elől, a Rogue pedig továbbra is stabil harmadik.

A legjobb paklik

Alapos átrendeződés történt tier 1-ben, ugyanis immáron egy 3. Hunter pakli is odaért az elithez, ez pedig a Galakrond’s Awakeningből legtöbbet profitáló Dragon Hunter. Kettő lapot is használ az említett kalandból, az egyik a hamar leolcsóbbodni képes Frenzied Felwing:

Valamint az elmebeteg statokkal és képességgel rendelkező Rotnest Drake:

File:Rotnest Drake(184985).png

Ezt az egy paklit leszámítva ugyanazok találhatóak meg, mint egy hete – annyi kivétellel, hogy a Token Druid tier kettőig esett.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Ezen a héten a Dragon Hunterre nézünk rá természetesen, melynél láthatjuk, hogy bizony nem sok természetes ellensége van. A Mech Paladin a legsötétebb matchup, azonban azt leszámítva egyedül a Quest Hunter és a Resurrect Priest okoz nehézséget – ezek közül a Pala és Priest paklik összesen alig több, mint átlag 10 meccsenként jönnek elő, így nem túl gyakori a rossz matchup.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva