BoardGame

Vesszen Trianon – végre itt van egy első világháborús társasjáték!


Nem túl sok világháborús játék, mármint olyan, melyben a lezajlott világháborúkat kell lejátszani, és ezek között még kevesebb az első világháborús, de most lőttünk egyet: Előzd meg Trianont.

A törtenelmi emlékezetben az ennél is sokkal pusztítóbb második világháború kissé elhomályosította a közvetlen előzményének tekinthető elsőt. Ezért is hoz lázba a vállalhatóan “clickbait” címet kapott Előzd meg Trianont játék, melyet tavaly év vége felé jelentetett meg Almási-Kecskés Konrád Gusztáv “társasjátékok iránt érdeklődő fiatal és egy társasjátékot kedvelő család tagja”. Több éves fejlesztés van a projekt mögött, mely nem titkoltan rájátszana az idei Trianon-centenáriumra, innen a játék címe is.

A békediktátum századik évfordulójára, független kiadásban megjelentetett játék weboldalán olvasható szabályok közül pedig jópár figyelemreméltót is találunk. Például, hogy nem kevesebb, mint tízféle hadi egység, vagyis fegyvernem kap szerepet a játékban, például az alapok (gyalogos, tüzérség stb.) mellett az először az első világháborúban bevetett tankok és repülők is. Aztán az is elég jólhangzik, hogy a korszak nagy hadvezéreiként irányíthatjuk a háborút, akiknek természetesen váltakozó képességeik vannak.

Az ára is nagyon baráti: normál áron 7500 forintba kerül, amire február 23-ig ráadásul 20 % kedvezmény van az oldalon, így most még 5999-ért rendelhető. A komponensek a képek alapján ugyanakkor nem tűnnek túl minőséginek, de hát valamit valamiért, ennyiért egy láthatóan még amatőr változatot kapunk.

 

 

 

Ez meg egy korabeli, első világháborús propagandatársas:

Indul a Metabro társasjátékos rovata, a Boardgame!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva