R6

Véleménycikk: Oyrx egyedi, de nem pótolhatatlan, Iana viszont top priority lesz


Oryx és Iana, az Operation Void Edge két új operátora már nagyjából egy hete pörgethető a tesztszervereken, így sokakban kialakult már egy erős első benyomás róluk.

Most egy ilyet hoztunk el nektek: Get_Flanked hasonlította össze a két karaktert, így az ő véleményét olvashatjátok (mellyel egyetértek, de személy szerint egyelőre csak streamen láttam a két újoncot).

Nézzük a lényeget!

Oryx

Az új védőnek szerinte a legnagyobb ereje nem is feltétlen abban rejlik, hogy képes meglepetésszerűen rajtaütni támadókon a faltörő képességének köszönhetően (noha erről is látattok klipet), hanem az, hogy fel tud mászni a nyílásokon. Gondoljunk csak bele: gyakran előfordul egy olyan szituáció, melyben a támadók egyel felettünk vannak, drónokkal kiderítették, hogy a csapatunkból túlélők a site-on védekeznek és nyugodtan van idejük vagy föntről nyomást helyezni, vagy a lépcsőkön lemenni, nem lehet gond.

Nos itt jön képbe Oryx: a védő a nyílásokon való felmászásnak köszönhetően olyan helyről lepheti meg a támadókat, melyre eddig még nem volt példa. Még ha ez nem is történik meg ténylegesen, ott van a folyamatos nyomás az ellenfélen, hogy bármikor megjelenhet a védő.

Ami miatt kettejük közül mégsem neki jósol nagyobb jövőt az az, hogy ez azért nem mindig jön elő – ha igen, akkor kétségtelenül Oyrx a legjobb választás, azonban minden más esetben egy Jäger vagy Ela (akik gyorsabbak és hasznosabb az eszközük) jobb pick.

Iana

“Spoiler veszély”: ha csak egyikőjükre van keretünk (renown, vagy R6 kredit), akkor ő legyen az. Iana egy olyan elemet hoz be a játékba, mely felbecsülhetetlen: szó szerint bármikor képes információt szerezni, ha jól menedzseli eszközét.

Két szituációt emelt ki a videós, melyben kiemelkedő a támadó: az egyik a végjáték, mely során rengetegszer előfordul, hogy nincs már drónja a támadóknak, így vakon mennek be a site-ra – nos ez Ianával a fedélzeten nem tud előfordulni, hisz ott a hologram, ami mindig újratöltődik.

A másik pedig a játék korai szakaszától kezdve bármikorra érvényes: előreküldve a hologramot valószínű megkapja az a lövést a szobában váró védőtől, mely elárulja a pozícióját. Ekkor jöhet a lekövetés: társunk berohanva, immáron az ellenfél helyét tudva kilőheti a védőt.

Get_Flanked is kiemeli: természetesen ezt elméletileg egy szimpla drónnal is megtehetnénk, de amellett, hogy abból csak 2 van összesen nálunk, nem is biztos, hogy egyből észreveszi a védő, míg egy emberméretű hologram jó eséllyel golyó áldozata lesz.

Ezen két aspektus (de főleg az első) miatt tehát szerinte Iana kőkeményen meta lesz, amivel egyet tudok érteni: megéri tehát mihamarabb elkezdeni majd gyakorolni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva