League of Legends

Tovább gyűrűzik a Riot Games szexista botránya!


Akár 400 millió dollár is lehet a tét.

Egy hónapja írtunk nektek a Riot egyik legsötétebb ügyéről, ami a cég női alkalmazottaival szemben tanúsított hátrányos megkülönböztetések miatt robbant ki. Akkor már sejtettük, hogy itt nem lesz vége a történetnek, ami igaz is, hiszen úgy néz ki, hogy akár 400 millió dollárt is lehet, hogy ki kell fizetnie a League of Legends fejlesztőjének.

Szexizmus miatt hatalmas pénzbüntetést fizethet a Riot Games!

Ugyebár ott hagytuk abba legutóbb, hogy a kaliforniai hatóságok újravizsgálták az ügyet és szerintük sokkal nagyobb kártérítés járna a Riot alkalmazottainak, ezért a felperesek – miután új ügyvédeket fogadtak fel – nem fogják beérni a 10 millió dolláros összeggel. A 390 millió dollárral magasabb pénzösszeg már csak azért is indokolt lenne, mert abból egyenlő elosztásban közel 1000 olyan női dolgozó részesülne, aki 2014 óta dolgozott, vagy éppen még dolgozik a Riot Games alkalmazásában.

A felpereseket képviselő, a Weinstein ellen indított #MeToo perekből sokaknak ismerős ügyvédnő, Genie Harrison szerint az ügyben olyan bátor nők szólaltak fel a nemek közötti egyenlőtlenséggel és a szexizmussal szemben, akik igazán megérdemlik a megfelelő mértékű kompenzációt. A Riot ezzel szemben úgy gondolja, hogy a 10 milliónál nagyobb kártérítés igazságtalan lenne és ha kell, akkor a bíróságon fognak megküzdeni az igazukért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva