Hearthstone

A Dragon Hunter még mindig dominál, de erősödik a Warrior is!


Galakrond érkezésével a meta is változásnak indult, ez most egy kicsit ugyan belassult, azért így is születtek meglepetések.

Míg a Sámán továbbra is a legrosszabb class, a Warlock pedig tartja a helyét a Zoo deckekkel, addig a Galakrond paklik dominálta Warrior feltörekvőben volt és maga mögé is utasította a Highlander Mage-et is.

Top paklik közül a Hunter-eknél történt változás, ugyanis a Dragon Hunter valamivel hátrébb szorult a Highlander Hunternél. A többiben nem történt túl nagy változás, de ez nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telt volna a hét.

A paklik összeállítása már érdekesebb ugyanis Tier1-ből rögtön két Hunter pakli is lejjebb csúszott, méghozzá a Quest és a Highlander Hunter paklik, amik a héten Tier2-ben pörögtek inkább a Highlander Warrior helyett, mivel az teljesen kikopott a top tierekből. A Tier3-as paklik is bővültek, méghozzá a top paklik közé visszatérő Token Druiddal, amit legutóbb két héttel ezelőtt láthattunk, akkor 52%-os win rate-el a Tier1-ben, most viszont be kell érnie 48%-al, de legalább itt van. A Dragon Hunter viszont továbbra is abszolút uralja a metát, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs ellenszere az 54%-os győzelmi arányára, nem meglepő, hogy jelenleg ez a legnépszerűbb deck.

Ettől függetlenül kicsit leülni látszik a meta, egyelőre általános balansz látható a paklik között, a mozgolódás-cserélődés sem olyan nagy mértékű. Tulajdonképpen nincsen jó taktika vagy stratégia, egyelőre ügyes és szerencsés játékkal bárkit le lehet győzni. A Dragon Hunter hatékony a Driud, Mage, Priest és más Hunterek ellen, viszont könnyen megfoghatja egy Warrior vagy Rouge, talán a Warri deckek feljebb jutását is ennek köszönhetjük, bennük még bőven lehet potenciál. Az Embiggen Druid még mindig nagyon jónak számít, annak ellenére, hogy az utóbbi időben eléggé lecsúszott így nehéz megjósolni, hogy a jövőben hová is pozicionálhatnánk. A Ressurect Priest két hét álldogálás után 1%-al erősödött win rate-ben, ami nem esetében nem is számít rossznak.

Matchupok

Összességében úgy tűnik Galakrond’s Awekening hozott egy pillanatnyi balanszot a metába, voltak akik kicsit erősödtek, voltak akik kicsit gyengültek, de mindennek van ellenszere, bárki legyőzhető.

Kíváncsian várjuk, hogyan alakul ezután a következő heti meta!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva