Gaming

Minden, amit a Riot vadiúj FPS-éről, a Project A-ről tudnod kell!


A Riot taktikai lövöldéje felkavarhatja az állóvizet.

Tavaly október közepén jelentette be a Riot, hogy hatalmas fába vágja a fejszéjét, ugyanis egy olyan FPS-t akarnak összerakni, ami méltó ellenfele lehet a CS:GO-nak, vagy éppen az Overwatch-nak. Bár azóta leszögezték, hogy nem szeretnék majmolni a Blizzard játékát, mivel a fejlesztők szerint teljesen másfajta lövöldét fognak elkészíteni, amiről össze is szedtük nektek az eddig napvilágot látott információkat.

A Projekt A-ről a hivatalos bejelentés óta tudjuk, hogy egy karakterekre épülő taktikai FPS lesz, amiben a pályakontroll és a fegyverek használata létfontossággal bír, nincs benne respawn és igencsak könnyen meg lehet halni benne. A videóban is bemutatott egyedi képességek viszont csak a utility tartományban maradnak, így közel sem lesz akkora szerepük, mint például az Overwatch-ban.

Ráadásul azt is megerősítették, hogy erősen kompetitív címet fognak vele létrehozni, ami precíz tűzharcokkal operál, úgyhogy sokat kell majd gyakorolnunk ahhoz, hogy a legjobban lövő játékosok között lehessünk. Mindezek mellett a Riot éveken keresztül fogja tökéletesíteni a játékot, amihez rendszeresen fog újabbnál újabb tartalmakat megjelentetni, illetve a netkódra és a csalók elleni védelemre is rendesen rá fognak feküdni a minél jobb online élmény érdekében.

Pár nappal ezelőtt pedig a srácok egy új videójáték védjegyét jegyeztették be, ami a Valorant nevet kapta, úgyhogy simán lehet, hogy így fogják hívni a Riot Games taktikai lövöldéjét. Már csak azért is gyanús a dolog, mert egy hivatalos Twitter fiókot is készítettek hozzá, amit már több mint 15 ezer felhasználó követett be eddig.

Bár eddig csak minimális játékmenetet láthattunk a készülő FPS-ből, voltak olyan szerencsések, akik már közelebbről is megnézhették maguknak a játékot: a népszerű CS:GO kommentátor, HenryG szerint egy nagyon menő, 5v5-ös felállással operáló címet fogunk kapni, ami még az Overwatch-nál és az Apex Legends-nél is különlegesebb lesz. Slasher pedig úgy látja, hogy a Rainbow Six: Siege, a PUBG, a Call of Duty és a Fortnite is (!) félhet a Riot készülő játékától, ami szerinte 2021 nagy durranása lehet és előreláthatólag március 2-án tudunk majd meg róla újabb részleteket.

Nem akarsz lemaradni semmiről? Akkor csatlakozz épülő Project A közösségünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva