BoardGame

Azul, 7 csoda, Kingdomino, Dobble és Splendor – ezekben már biztosan indulhatsz az idei Társasjátékos Olimpián


Igaz, hogy március elsejére ígérték a kiadók, hogy közzéteszik, mely játékaikat nevezik ténylegesen (merthogy már volt egy előzetes nevezés, a közönségszavazásra) a 2020-as Társasjátékos Olimpiára, de eddig ezt csak a a Gémklub tette meg. Az előzetes közönségszavazás csak részben számított, íme, a lista:
  • Az borítékolható volt, hogy mivel a kiadónak idén nagy tervei vannak a Kingdominóval, ez be fogják nevezni. Amit csak erősített, hogy osztott 4-5. helyen végzett a szavazáson a Mars terraformálásával együtt, 85 szavazatot szerezve.

  • A 7 csoda: Párbaj 91-gyel lett harmadik, nem meglepő, hogy ennek is van helye a Gémklub szerint a versenyprogramban.

  • Nem beszélve az Azulról (melynek amúgy tavasszal érkezik folytatása és kiegészítője is, itt írtunk róla), mely 109 vokssal második lett a szavazáson.

  • A Dobblén vagyunk kicsit meglepődve, ami oké, hogy 39 szavazattal 15. lett a listán, de a gyorsaságon és a reflexeken kívül sokminden nem kell hozzzá. Persze ki mondta, hogy csak agyalós társasjátékokban lehet versenyt tartani! Meg egyébként a Dobble beemelése a versenyszámok közé, jó eséllyel növelheti az érdeklődést, és így a versenyzők számát is.

  • A valahol az ötvenedik hely környékén mindössze 15 szavazattal végző Splendor viszont igazi meglepetés, és ezzel kapcsolatban nem tudunk a Gémklub terveiről sem. Megkérdezzük őket mindenesetre.

Ezek díjazásai és további részletei itt böngészhetők!

Mint a Gamerelation tegnap kikerült versenyszabályzatból kiderült, a nevezett játékok közül azok lesznek ténylegesen és véglegesen benne a nagy versenyben, melyek selejtezőin legalább 50-en vesznek részt.

 

 

Itt írtunk az idei olimpia kiírásának anomáliáiról:

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva