Egyéb

Nagyszerű újítást vezet be a Reddit az öngyilkosság-megelőzés érdekében!


A Reddit a napokban jelentette be hamarosan érkező újítását, amit az amerikai non-profit szervezettel karöltve, az öngyilkosság-megelőző Crisis Text Line-al vezet majd be az oldalra.

Az oldalon március 10-től “bezászlózhatjuk”, vagyis bejelölhetjük a potenciális öngyilkos szándékúakat, amik rögtön a Crisis Text Line-hoz jutnak, akik azonnal kivizsgálják az esetet, és megteszik a megelőzéshez szükséget intézkedéseket.

Azok, akiket bejelölt valaki, kapnak egy automatikus üzenetet is, amit szintén a szakszervezet állít össze, amiben fel lesz tüntetve a vészhelyzet esetén felhívható telefonszám, illetve egy folyamatosan aktív chat felület is. A jelölő rendszer hasonló lesz a Facebook vagy a Twitter megoldásához, ahol már szintén tudjuk jelezni a megfelelő az öngyilkosságra készülőket, ezzel is segítve a tragédia megelőzését.

A Snapchat-en például külön országonként részéletesen fel van tüntetve az összes ilyen esetekben értesítendő elérhetőség (Magyarország egyelőre nincs a listában).

Az újítás időszerű és szükséges is volt, lévén a legtöbb oldalon már elérhető egy ideje a rendkívül hasznos funkció.

Ha a környezetedben, esetleg Facebookon, Twitteren, Snapchaten, Instagramon, Tik Tokon vagy bármelyik másik felületen leszel figyelmes öngyilkossági szándékra, esetleg te magad kérnél segítséget, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot az Alapítvány az Öngyilkosság Ellen alapítvánnyal. Segítsük, segítsétek egymást!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva