Hearthstone

A Dragon Hunter és a Galakrond Rogue uralkodik még mindig, de erősödött a Highlander Mage is!


A meta múlthéten csak lassult, beállni látszott, mostanra viszont a top deckek mintha befagytak volna a helyükre, minimális a változás. A Hunter még mindig uralja a metát a Dragon Hunter deckekkel, szorosan követi őt a Rogue a Galakrond paklikkal az élen, a 3. és 4. hely viszont becsapós, ugyanis az előretörő Highlander Mage többségében népszerűbb, mint az előtte álló Embiggen Druid (ami pár héttel ezelőtt még a csúcson pörgött), de a Druid paklikkal összességében többen játszanak a Mage-nél.

Míg az élen változás nem történt, addig középtájt a Warrior a Mage-el, a Paladin pedig a Priest-el cserélt helyet. A Warlock és a Shaman még őrzi sereghajtó pozícióikat. 

A pakli összeállítások népszerűségi sorrendben így alakulnak:

  1. Dragon Hunter
  2. Galakrond Rogue
  3. Highlander Mage
  4. Embiggen Druid
  5. Highlander Rogue
  6. Galakrond Warrior
  7. Resurrect Priest
  8. Mech Paladin
  9. Highlander Hunter
  10. Quest Druid

A hatékonyságban már akadnak meglepetések, ugyanis van pár olyan pakli, amik ugyan sokkal kevésbé népszerűek, de annál hatékonyabbnak bizonyulnak a top tierekben. Ilyen a fenti listán eléggé visszaszorult Mech Pala is, ami tier 1-ben meglepően eredményes az 52%-os win rate-el, ez az arány pedig alig marad el a Dragon Hunter-hez képest. Ehhez hasonló a szintén tier 1-ben remekelő Quest Hunter (52,30%), vagy a tier 3-as Control Warlock is, ami igaz, a múlt heti metához képest gyengült 50,02%-ról 49,59%-ra esett, azért ez sem számít a legpopulárisabb paklik közé. A Warlock-nál is nagyobban gyengült a Highlander Warrior (50,22 -> 49,13/ tier2 -> tier3), ellenben Galakrond Warrior 50,84%-ról 51,49%-ra erősödésével, ami elégnek bizonyult ahhoz, hogy a tier 2 élére kerüljön.

Meglepetést viszont már az okozna, ha látnánk Shaman paklit top tier-ben…

Matchupok

 

Én kifejezetten örülök a kevésbé népszerű paklik erősödésének, de azt azért el kell ismerni, hogy a múlt heti lassulás után lehetett számítani arra, hogy beáll egy kicsit a meta. Reméljük jövőhétre megindulunk valamerre, de addig is;

Jó játékot!

Ezt olvastad már?

A legjobb kezdő paklik 2: Easy Legend Face, Bomb Toss Face és Adventureless Dragon Hunter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva