Hearthstone

Gyengült a Dragon Hunter, erősödött a Galakrond Warrior, ennek ellenére befagyott a meta!


Megérkezett a március közepi metajelentés

Mint arról már múlt héten beszámoltunk nektek, az aktuális meta teljesen megfagyni látszott, ami nagyon úgy tűnik most csúcsosodik csak igazán. Változások természetesen vannak, de tulajdonképpen három-négy hete szinte ugyanazokat a köröket futjuk.

A paklik összeállításában keresendő a “legnagyobb” átrendeződés: a Hunter és a Rouge ugyan dominánsan tartják az első helyüket, a Dragon Hunter paklik gyengültek, mégpedig 12,05%-ról 10,50%-ra csökkent a használati rátájuk.

Ehhez képest a Warrior egészen a negyedik helyig erősödött, köszönheti a Galakrond paklik rendkívüli népszerűségének, ami így már vetekszik a Highlander Mage és az Embiggen Druid paklikkal.

A többi, mint már említettem, szinte teljesen befagytak: a Priest, a Paladin, a Warlock és a Shaman fixen tartják a múlt heti pozícióikat.

 

Tierenkénti lebontásban a hatékonyságokban sincsen túl nagy változás, Tier 1-be költözött a Resurrect Priest, annak is a dobogós helyéig, amit az erősödött win rate-jének köszönhet, ami 51,35%-ról 52,31%-ra emelkedett. Kevésnek tűnhet, ebben az állóháborúban viszont elégnek bizonyult a Tier 2 második helyéről Tier 1 harmadik helyére való költözéshez.

Tier 2-ben még mindig az élen a Galakrond Warrior paklik, ezt követi a minimálisan erősödött Embiggen és Token Druid, amik így már beelőzték a Highlander Hunter deckeket, amik így lecsúsztak a Tier 2 aljára, úgy, hogy közben még a Tier 3-ból újonnan felkerült Quest Druid is megelőzte. Bizony, a Tier 2-t teljesen ellepték a Druid paklik, ötből hármat ők tesznek ki, igen hatásosnak bizonyultak az elmúlt hétben.

Tier 3-ban óriásit gyengült a Control Warlock, Highlander Warrior és Face Hunter trió: előbbi kettő egészen a Tier 3 aljáig csúszott, az utóbbi Hunter pakli viszont teljesen kicsúszott a tierből. Itt a Zoo Warlock dominál a 49,90% win rate-el, amit szorosan követ 48,60%-al a Highlander Rogue paklik, ezután pedig szoros harmadikként 48,43%-al a Highlander Mage következik.

Matchup

Minimális változások mellett folytatódik az állóháború, amit a hamarosan érkező(?) frissítés még meg tudna bolygatni az új, lassan már esedékes kiegészítő érkezése előtt. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a következő meta, azután, hogy az eheti kicsit más, de alapvetően változatlan maradt. Ideje lenne megtörni a Hunter paklik uralmát!

Jó játékot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva