BoardGame

Tájkép csata elején – így csap le a társasjátékos világra a koronavírus


Tegnap azt írtuk a Mit Játsszunk? vlog #pánikhelyettjatszunk felhívásáról szóló cikkünkben, hogy a vírus miatt elmaradó programok, a karantén és hasonlók alapvetően kedveznek a társasjátékozásnak. Ami igaz is, de azért nem múlik hatástalanul, erre a szcénára is komoly hatásai vannak.

Például elmarad az első, nagyon ígéretes első alkalom után aligvárt második összejövetele a Társasjáték-fejlesztők Klubjának is; ez egyébként minket, a Metabrót is érzékenyen érintette, Pásztor Balázs társasjáték-fejlesztő és “tesztelésszakértő” (legalábbis a tesztelés fontosságáról beszélt volna) előadását fölvettük volna, és közzé is tettük volna. Ezen ugyan bőven a lehetséges száz fő alatt lettünk volna, de a szervezők igen felelősségteljesen inkább lemondták az egészet.

Nem egyértelmű viszont a Magyar Társasjátékos Egyesület információadása: a legnagyobb magyar társasos Facebook-csoportba ugyan kiírták, hogy mindent lemondanak, de ha rámegyünk a május 16-ra kiírt, 11. Társasjáték-fejlesztők Napja eseményükre, ott mintha mi sem történt volna. Igaz, a lemondóposztban (mely az oldalukra is kikerült természetesen) csak a klubokról beszélnek, és május 16. még két hónap. (Egyébként ők osztják évről évre a legrangosabb hazai társasjátékdíjat, melynek idei jelöltjeiről nemrég szintén írtunk.)

A Reflexshop is halasztja hagyományos, Fáradtságűző Tavaszi Társasjáték-fiesztáját, és a Magyar Nemzeti Múzeumban sem tartják meg a tavalyi első után a második Múzeumi Játékmustrát, melyen a múzeológia és a társasjátékozás kapcsolatait feszegették igen nagy sikerrel. Ezt amúgy mi is feszegettük már, és nem is egyszer: a Szépművészeti Múzeum kiállításmegnézős-sétálós játékairól itt írtunk, igazi asztali társasáról, a Budapest-műveletről pedig itt.

Egyelőre nem zár be viszont a Játsz/ma társasjáték-kávézó Budapesten, a Belvárosban. Sőt, a jövő szombatra kiírt házi Jaipur-bajnokságukat is megtartják. Az első pécsi Hive-bajnokság sem marad el ugyanezen a napon, habár erre a lebonyolítás miatt amúgy is csak az első 16 nevezést fogadják el.

 

 

“Fordítsuk pozitív oldalára a jelenlegi eseményeket és játsszunk minél többet!”

https://leetesport.hu/hu/2020/03/13/panikhelyettjatszunk-hashtag-mozgalom-mit-jatsszunk-gyori-nadai-reka-zoltan/

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva