BoardGame

Az emberiség által valaha megalkotott társasjátékok közel 10 %-a már a Kickstarternek köszönheti létét


Meg még pár az Indiegogónak és a spanyol verzió Verkaminak.

Indulásakor már hírt adtunk a Játék az Adatokkal blogról, vagyis inkább blogformátumú elemzőoldalról, mely a Board Game Geek (BGG) hatalmas, több mint 113 ezer játékot tartalmazó adatbázisát bányászva von le következtetéseket a globális társasjátékszcénára vonatkozóan.

Legutóbbi elemzése a közösségi finanszírozású játékokkal foglalkozik, ami nem csak a Kickstartert jelenti, ugyanis nem ez az egyetlen ilyen oldal a világon, még ha Ks kezdi is kisajátítani ezt a kategóriát magának. Ami egyébként annyira nem is csoda, tekintve, hogy a BGG-n a crowdfunding címkével ellátott játékok 96 %-a a Kickstarteren gyűjtött pénzt a megvalósuláshoz. A maradék négy százalék leginkább az Indiegogóé, de van a spanyol Verkamin létrejött projekt is köztük.

Nem lövünk le minden fontos megállapítást, mert akkor nem kattintanál át magára az elemzésre, ami egyébként kiváló, csak annyit mondunk, hogy a Ks 2008-as indulása óta pont 8888 játék vagy kiegészítő kapta meg a crowdfunding taget, ez pedig a több mint 113 ezer BGG-játék mintegy 8 %-a. Ha azt nézzük, hogy az oldalon szinte az összes társasjáték fönt van, amit az emberiség valaha alkotott (hangsúlyozzuk, hogy szinte), ez azért elég komoly szám.

Kattints ide, és vesd bele magad a számok mélyebb elemzésébe!

 

 

Mennyivel jobbak valójában a mostani társasok?

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva