Counter Strike

“Miután kikaptunk, négy órán át beszélgettünk” – Devilwalk interjú


James Banks a GODSENT edzőjét, Devilwalkot kapta mikrofonvégre.

Tegnap startolt el az ESL Pro League S11, amelynek eredetileg Málta, illetve az Amerikai Egyesült Államok adott volna otthont, ám a koronavírus-járvány miatt a liga egészét online fogják lejátszani. Emiatt sokan munka nélkül maradnak, például az ismert esport személyiség, James Banks is, aki a felszabadult időt freelance-riporterként tervezi eltölteni.

BanKs első interjúalanyának a GODSENT edzőjét, Devilwalkot választotta, aki csapatával már túl van az első Pro League-es meccsen: a Vitality ellen egy viszonylag sima, 0:2-es vereséggel kezdtek.

A 28 éves svéd veterán ott volt az első Majort megnyerő fnatic felállásában is, így a játékosok a legjobb kezekben vannak. Devilwalk még a liga kezdete előtt nyilatkozott, és a félórás interjúban szóba került a Pro League mellett a csapat, illetve az ő személye is.

GODSENT az A-csoportban szerepel, és nem reménytelen a továbbjutás, hiszen az öt vetélytársból hármat kell megelőzni – bár az tény, hogy a Vitality elleni kudarc nehezíti a csapat dolgát.

Ám a Spirit és az ENCE papíron gyengébb náluk, így ha minden jól megy, és összejön egy meglepetés-győzelem, akkor akár a vereség ellenére is is láthatjuk még őket a playoff-ban.

Devilwalk.

Az egykori SMASH jelenleg 17. a világranglistán, még annak ellenére is, hogy csak három hivatalos meccset játszottak az elmúlt egy hónapban. A GODSENT a kialakult helyzet miatt kénytelen volt a bootcampet is lemondani, így a ligát megelőzően online készültek. Devilwalk szerint ez főleg annak tudatában kevés, hogy amúgy is lassan adaptálódnak a pályákhoz, és a többi csapathoz.

A csapat erősségének a kommunikációt gondolja, amelyről így vallott: “Általában rengeteget kihozunk a beszélgetésekből, és a fejlődésünknek is ez az egyik alappilére, ugyanis kollektíve mindenki kiveszi a részét ezekből a diskurzusokból. Nagy előnyünk az is, hogy objektíven tudunk visszatekinteni a meccsekre.”

“Például a Complexity elleni Minor-kudarcot követően négy órán át beszélgettünk. Nem voltunk idegesek, meg semmi ilyesmi, hanem szépen megbeszéltük, hogy ez és ez nem működött, holnapra hogy tudnánk változtatni?”

Amikor BanKs arról kérdezte, hogy személy szerint ő miben tudna fejlődni, Devilwalk a következőket mondta: “Az egyetlen dolog, amiben idén jobban szeretnék teljesíteni, az a demók elemzése. Egy abszolút reaktív coachnak tartom magamat, próbálok minél több dolgot kiszúrni, és ezekben fejlődni, de jó lenne, ha idén az analitikus munkából is jobban ki tudnám venni a részem.”

A teljes interjút az alábbi videóban tudjátok megnézni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva