Counter Strike

Már Norvégiában is a TV2-n megy a BLAST Premier


Még mindig van valaki, aki az gondolja, hogy az eSport nem egy komoly dolog?

Ahogy erősödik az eSport világa, egyre több hasonló hírrel fogunk találkozni. Dániában már régóta lehet televízión követni a legtöbb CS:GO eseményt, az Astralis sikereihez a dán elnök is gratulálni szokott. A norvég TV2 most a BLAST Premier jogait kaparintotta meg, ezen kívül pár napja szerezték meg az ESL Pro Tour jogait. Azaz az ESL Pro League-et, az összes DreamHack-et és minden más nagy ESL versenyt. Ez azért nagy szó, mivel ezeknek a szériáknak őrületesen magas az ára, amit az eSport világában nem mindig olyan egyszerű visszahozni.

Ugyanis míg egy focimeccset jellemzően csak a tévében lehet nézni, ahol az adott ország nyelvén megy a közvetítés, addig az eSport világában bárki felmehet a twitch-re, ahol egyből hozzáfér az eredeti közvetítéshez. Viszont valamit tudhatnak a norvégok, ha ezt így be merik vállalni. Fontos megemlíteni, hogy egyszerre lehet majd online és tévén követni a norvégok streamjét.

Hazánkban voltak már próbálkozások eSport közvetítések televízió képernyőre vitelére, ám komplett versenysorozatot vagy hétvégét még nem láthattunk itthon tévén leadva. Bízzunk benne, hogy hamarosan erre is lesz példa!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva