Gaming

BRÉKING! Kiderült, pontosan milyen hardverrel érkezik a PlayStation 5!


Szinte ugyanazt a célt tűzte ki a Sony, mint a Microsoft.

Miután a Microsoft végre elárulta, hogy a legújabb XBOX-ban pontosan milyen komponensek lesznek, a Sony-n volt a sor, hogy meséljen ő is egy kicsit a PlayStation 5 hardverspecifikációiról. Tegnap már emlékeztettünk titeket, hogy ma lesz az az exkluzív esemény, ahol rengeteg újdonság derül ki a japán vállalat következő generációs konzoljáról.

Külön jó hír, hogy az eddig híresztelésekkel ellentétben a PlayStation 5 megjelenésébe nem fog beleszólni a koronavírus, így várhatóan már az idei ünnepi szezonban elkezdhetjük majd nyúzni az XBOX Series X-nél gyengébb, de mégis erős hardverrel rendelkező gépet, amivel a 4K felbontást 60 fpssel fogják megcélozni. A mai előadásból ugyanis kiderült, hogy a Sony legújabb konzolja egy 8 magos 3.5GHz-es Zen 2 procival, 10.28 teraflop számítási kapacitású GPU-val, 16GB DDR6 memóriával és 825GB-os NVMe SSD-vel lesz felszerelve.

Ezen a ponton azért fontos emlékezni arra, hogy az XBOX ONE X is erősebb volt, mint a PlayStation 4 Pro, viszont – főként az exkluzív játékoknak hála – a Sony így is toronymagasan nyerte a legutóbbi konzolháborút. Ugyanakkor fejlesztők hozzátették, hogy az elődjéhez hasonlóan PlayStation 5-re is könnyű lesz fejleszteni, így simán lehet, hogy ezen a ponton újra tud majd előzni a japán vállalat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva