BoardGame

Dőlnek a társasjátékos kihívások és felajánlások a válsághelyzetre


Egyre súlyosabb a helyzet a világban a járvány miatt. Megnéztük, hogy áll most a krízishelyzet a társasjátékos világban.

Egyre súlyosabb a helyzet a világban a koronavírus-járvány miatt. Legutóbb szombaton tekintettük át, hogy mi marad, és mi nem marad el a társasjátékos világban, és most itt egy újabb lista, persze immár megtartandó események nélkül.

Merthogy a kormány azóta bezáratott mindent, illetve az élelmiszer- és dohányboltok, a benzinkutak és drogériák, illetve a szolgáltatók mellett minden más csak délután 3-ig lehet nyitva. Így bezárt a Játsz/ma, így elmarad a szombatra tervezett házi Jaipur-bajnokság, és persze nem tartják meg a pécsi Hive-bajnokságot sem ugyanezen a napon.

A Játsz/ma a vesztegzár idejére feladványokat dob föl, szerdánként és péntekenként, a Facebook-oldalukon. Akik márciusban minden feladványnál helyes megfejtést kommentelnek, azok között tízezres italkupont sorsolnak ki.

Viszont egyre jobban fut a Mit Játsszunk? #pánikhelyettjátszom hestegmozgalma, amiről már számos mainstream-médium is beszámolt, és az ezzel a hesteggel jelölt képek, Facebook- és Instagram-posztok is szépen pörögnek. Ők egyébként minden este 9 és 10 között live-olnak is, ahol szívesen fogadnak nézőktől, és beszélnek meg velük

Meredeken fölfelé ívelő forgalmat bonyolít Boardgamearena, ahol egy csomó társas digitális verzióját megtalálod. Köztük jópár ingyenes, de a fizetősökhöz is csatlakozhatunk, ha egy előfizetéssel rendelkező játékospajtás indítja a menetet. Annyira meredeken ívelt fölfelé az oldal forgalma, hogy kedd késő estére teljesen meghalt a szolgáltatás magyar és a nemzetközi oldala, és szerda délutánra se állt még helyre.

Érkeznek a felajánlások a piac különböző szereplőitől is. A inzerteket gyártó, kategóriájában itthon piacvezető, és nemzetközileg is egyre komolyabb tényezőnek számító Laserox ingyenjátékot ajánl föl az otthonmaradó gyerekeknek; itt a választék. És ami még ennél is erősebb: felhívást intéztek az egészségügyi intézményeknek, orvosi cégeknek, hogy ha lézervágásra van szükségük, azonnal lépjenek kapcsolatba velük. Ez a Facabook-oldaluk, ide például érdemes üzenetet írni nekik, hamar válaszolnak.

A Játékos Emberek Magazinja (JEM; minden hónap elején, pdf-ként [!!] megjelenő, igen tartalmas társasjáték-magazin, melynek januári számáról híreztünk) egy népszerű társasos kihívásra hívta föl a figyelmet (annyira népszerű amúgy, hogy a Laserox külön erre is gyárt inzertet, mellyel jelölni lehet, hol tartunk benne). Választani kell 5 vagy 10 játékot, ezekkel kell év végéig egyenként 5 vagy 10 partit játszani. Ennek elkezdésére és egy jó nagy haladásra most alighanem bőven időnk.

A Meglepkék minden nap más játékos kihívást tesz ki. Először, a keddi induláskor a legmagasabb kártyavárat keresték, a második, szerdai felhívás pedig a leghosszabb, legkacskaringósabb dominófal megépítésére biztatnak.

 

 

Győri Zoltánék, azaz a Mit Játsszunk? mozgalma:

Tájkép csata elején – így csap le a társasjátékos világra a koronavírus

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva