Fifa

Molnargabo mozgósítja az ország profi focistáit a koronavírus elleni küzdelemért!


Az ebből befolyó teljes összeget a Magyar Vöröskeresztnek ajánlja fel

A koronavírus-járvány ellen folytatott harc sokakat mozgatott meg: az angol Premier League-ben szereplő Tottenham és a West Ham két játékosa egy jótékonysági stream keretében játssza le FIFA 20-ban a soron következő meccsüket. A magyar válogatott hálóőr, Gulácsi Péter és felesége 5 millió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát, de jótékony példáját ezidáig nem sok magyar focista követte.

Most viszont Magyarország egyik legjobb FIFA esportolója, Molnár “molnargabo” Gábor indított el egy nagyszerű és egészen példamutató kezdeményezést, amivel játékra hívja az ország NB1 és NB2-es futballistáit egy jótékonysági FIFA 20 bajnokságra.

A bajnokságra eddig két nap alatt 50 magyar focista nevezett be, ami – a jelképes nevezési díj miatt – eddig több 100.000 forintot jelent, amit teljes egészében a Magyar Vöröskeresztnek ajánl fel, ezzel is segítve a COVID-19 koronavírus-járvány ellen folytatott munkájukat. A jótékonysági bajnokságot teljes egészében online rendezik meg, a játékok pedig Xbox One és Playstation 4 konzolokon fognak zajlani. A pontos menetrendről a nevezés lezárultával Gabo Facebook oldalán illetve Twitch csatornáján fogtok tudni tájékozódni.

A profi focisták egészen vasárnapig nevezhetnek  még, a bajnokság ezután veszi majd kezdetét, a támogatók pedig egy reward stream során lesznek megemlítve. 

A koronavírus-járvány egy közös probléma és aki teheti, annak társadalmi felelőssége a segítségnyújtás; van, aki időseknek segít a bevásárlással, van, aki pénzösszeggel támogat kórházakat-alapítványokat, és van olyan, aki az elérhető közönségét-közösségét, a nyilvánosságát használja arra, hogy segíthessen. Sajnálatos módon a magyar influencerek, youtuberek, streamerek java-része nem él ezzel a lehetőséggel, ezért is kivételes Molnargabo kezdeményezése, amivel reméljük sokakhoz eljut majd – már az NSO is lehozta, így bízhatunk ebben.

A járvány idején IS fokozottan figyeljetek egymásra és társaitokra, mossatok gyakran kezet, illetve csak a szükséges esetekben mozduljatok ki otthonról!

Ezt olvastad már?

Hogy jobb kedvre derítse szurkolóit, a Leeds United az elhalasztott meccseit FIFA 20-ban játssza le!

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva