Counter Strike

320 ezer dolláros CS:GO verseny jön, #HomeSweetHome néven


Ha már úgyis mindenki otthon van.

A GRID szervezésében egy új CS:GO verseny érkezik, amely a #HomeSweetHome névre hallgat. A nyolc hetes széria március végén kezdődik és az esemény során összesen 320 ezer dollár kerül majd kiosztásra.

A GRID nevű cég már ismerős lehet korábbról, hiszen két hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk a GODSENT-tel közösen megszervezett jótékonysági streamről.

Jótékonysági stream a rákos gyermekekért

Ezenkívül a berlini székhelyű cég a United Masters League főszervezője, és lévén, hogy egy esportra fókuszáló adatelemző cégről van szó, nem ismeretlen terep ez nekik. Ezúttal is nagyot húztak, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengeteg versenyt elhalasztottak, illetve töröltek, úgyhogy az új liga mindenképpen hiánypótló lesz.

A verseny koncepciója a következő: nyolc héten keresztül nyolc különálló verseny kerül megrendezésre, és mindegyiken a döntősöket díjazzák. A győztesek 30 ezer dollárral, a második helyezettek pedig 10 ezer dollárral lesznek gazdagabbak.

A tornák 16 csapatosak lesznek, double-elimination (alsó/felső ágas) csoportkörrel és single-elimination (egyenes ágú) rájátszással. A GRID a Relog Media nevű szerb versenyszervezőt bízta meg a lebonyolítással.

A Relog többek között a RES liga kapcsán lehet ismerős, amit tavaly év végén a Metabro is közvetített, három magyar csapat részvételével.

A RES során képernyőre kerülő magyar csapatok a Salamander, a gamerzone és a Budapest 5 voltak. A képen a gamerzone egykori játékosa, crazyd33R.

Már néhány meghívott csapat kiléte is napvilágra került, így a GODSENT, a North és a forZe biztosan szerepelni fog. A GRID pedig az ESL-el történő együttműködésre is ígéretet tett, azaz a #HomeSweetHome és a Pro League között nem lesz majd átfedés.

Az első játékhétre március 31 és április 5 között kerül sor, és a keddtől vasárnapig tartó sávban minden nap lesz majd mérkőzés. Az utolsó játékhét május 19 és május 24 között lesz, tehát egy viszonylag hosszú szakaszt ölel fel a verseny.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva