Counter Strike

Az Astralis hat emberrel folytatja a CS-t


Meghúzták a váratlant.

Tegnapelőtt röppent fel a hír, hogy az Astralis kinézte magának es3tag-et, és a továbbiakban hatfős kerettel számolnak. Ezzel alaposan beleköptek a FunPlus Phoenix levesébe, hiszen a szervezet éppen azon volt, hogy eladja a rostert a Heroic-nak – ám es3tag továbbállása esetén ez dugába dőlt volna.

Márpedig tegnap hivatalossá vált, hogy az Astralis megszerezte magának a 24 éves dán játékost, így a FunPlusPhoenix alaposan pórul járt. Az üggyel kapcsolatban Nikolaj Nyholm, az Astralis CEO-ja Twitteren adott bővebb tájékoztatást.

Egy átigazolásnál persze sokszor előfordul, hogy valamelyik fél rosszul jár, de az es3tag-ért kapott pénz valamilyen szinten biztos kárpótolja majd az FPP-t. Az már más kérdés, hogy a Flashpoint spottal így most problémák vannak, és az Orgless elleni meccsüket már forfeitelni is kényszerültek.

Bár es3tag hivatalosan csak július elsején kerül majd az Astralishoz, a már majdnem egyezségre jutó szervezeteket (FunPlus Phoenix, Heroic) és a csapat fennmaradó részét értelemszerűen felkavarta a dolog.

Az FPP csapatkapitánya, cadiaN úgy nyilatkozott, hogy már nagyon sokszor érezte magát átverve, de a mostani mindet felülírja. Egy későbbi posztjában pedig azt fejtegette, hogy csapattársa döntésével nincs gondja (sőt, támogatják ebben), de hogy az eddigi gyakorlásnak, és a terveknek most lőttek, az tuti.

Tehát nem szeretnék es3tag-re húzni a vizes lepedőt, de azért azt biztos kellemetlen lehet átélni, amikor a stúdióban gyakoroltok a meccsre, és jön a hír, hogy ennyi volt, ezt most engedjétek el. Nincs új szervezet, kilép egy játékos és még a Flashpoint is kérdéses.

Az mindenesetre biztos, hogy es3tag júliustól az Astralis játékosa, így a csapat hat fővel folytatja. Ennek leginkább a játékosokra mért fizikai és mentális terhelés csökkentése, illetve a játékosok alkalmankénti pihentetése a célja. Illetve bármikor közbejöhet váratlan történés is, mint például device hosszabb kiesése 2017-ben.

Az öt főnél nagyobb squad a CS:GO scene egy visszatérő kérdésköre, ám az egyelőre példátlan, hogy egy top team efféle körülmények között sikeres legyen. A dánok változtatásához az AGO áll a legközelebb, amely nemrégiben hétfősre növelte keretét, de azért abban egyet tudunk érteni, hogy a lengyelek elég távol állnak az Astralis szintjétől.

Kérdéseinkre csak az idő fog választ adni, meglátjuk, hogy mire mennek majd így a dánok. Az viszont immáron biztossá vált, hogy a csapat júliustól a következőképpen áll fel:

Denmark Nicolai device Reedtz
Denmark Andreas Xyp9x Højsleth
Denmark Peter dupreeh Rasmussen
Denmark Lukas gla1ve Rossander
Denmark Emil Magisk Reif
Denmark Patrick es3tag Hansen
Denmark Danny zonic Sørensen (coach)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva