BoardGame

Ezt nem hiszed el, már több mint 2 hete gyűjtenek egy koronavírusos társasjátékra a Kickstarteren


És már háromszor annyi össze is jött rá, mint amennyit kitűztek.

Ez gyors volt, már több mint két hete megy egy koronavírusos társasjáték Kickstarter-kampánya. A kitűzött cél nem volt nagyon ambiciózus, de azt már háromszor megcsinálta.

Mindössze 535 dollárt akartak összegyűjteni, ami azért elég kevés. 1540-nél jár a számláló, ezt 31 támogató dobta össze. A játék elég tákolmánynak tűnik, de lehet, csak azért, mert nagyon gyorsan el akarták indítani a kampányt. A német Markus Geiger nevéhez fűződik, aki már csinált sikeres Ks-t, mégpedig nem kisebb címhez, mint a Mars terraformálásához kapcsolódóan: háromdés “lapkákat” (lerakókat) tervezett hozzá, amire még szerényebb összeget kért, mindössze 120 eurót – nos, összejött rá 42 355!

Ebből is látszik, hogy Geiger se nem játékfejlesztő, se nem -szerző, ami a Corona Battle Against Covid-19 című játék(kezdemény) Kickstarteren lévő információból is kikövetkeztethető (igazából már a címéből). Vannak gyárak, melyek termelését vagy valamiféle kreditekre, vagy a vírus elleni védekezésre, vagy a vírus elpusztítására lehet szánni. Egyszerű szabályokról, és 15-20 perces játékidőről beszél.

Viszont a komponensekről jópár fotót mutat, melyek ugyan nem túl jó minőségűek, de látszik belőlük, hogy minden megvan. Ami nyilván annak köszönhető, hogy Markus Geiger nem játékfejlesztő, hanem lézervágással és háromdényomtatással foglalkozik. És nyilván ennek köszönhető az is, hogy ilyen gyorsan össze tudott rakni egy Kickstarter-kampányt.

 

 

Nagyinterjúnk a legismertebb magyarral, aki társasjátékokat készít:

Végre megjelent a Harry Potter-társasjáték!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva