BoardGame

Van egy játék a színek fesztiváljáról, de ezen kívül annyira nem vidám a helyzet a Kickstarteren


Durván visszaesett az adakozókedv, de a mindenkit festékkel bekenős, indiai holi fesztivál társasa a szó szoros értelmében üde színfolt.

A múlt héten még arról írt a Tarsasjatekok.com, hogy a járvány a megvalósult kickstarteres projektek szállítási minden bizonnyal hatással lesz. Azóta kiderült, hogy ennél erősebb a hatás: a statisztikákon már látszik az is, hogy az adakozókedv harmadára-felére csökkent a Kickstarteren. Ami érthető: ha most beindulnának a gyárak, akkor is hónapos csúszásban lenne minden. Ebben a bizonytalanságban pedig nyilván senki nem szívesen invesztál. Persze ehhez hozzájárul az is, tesszük hozzá, hogy nagyon sokan vagy elvesztették, vagy komoly veszélyben van az állásuk, ilyenkor pedig nyilván visszavesznek a nem föltétlen szükséges költésekből. De azért futnak izgalmas projektek, íme:

 

  • Itt van például a Paris, ami igazi, előretervezős, számolgatós euro. Ingatlanbefektetők bőrébe bújunk, akik az emlékezetes 1889-es, párizsi világkiállításból (az Eiffel-torony is erre készült) akarnak minél több hasznot húzni.
  • A fény fővárosából a világ legnagyobb demokráciájának nevezett Indiába utazhatunk a Tarsasjatekok.com összeállítását olvasva. Az Azul-vetélytárs Sagrada alkotóinak ebben a játékában is fontos szerepet töltenek be a színek: a Holi: Festival of Coloursban a színpompás és vidám indiai holi ünnep elevenedik meg, ami például arról híres, hogy kábé kötelező mások arcába festéket vágni.
  • A rendkívül idétlen című Mind MGMT-ben egy titkos agyfürkész szekta vezetőjét kell elkapni, akit egy játékos alakít, a többiek ügynökök, akik őt üldözik. A vesztes fél minden menet után kinyithat egy dobozkát, melyben egy rövid képregényt talál, valamint némi támogatást a következő játékra.

Bővebben a Tarsasjatekok.com 12. heti Kickstarter-körképében!

 

 

Múlt héten a modern társasjátékozás egyik legfontosabb kérdése merült a Kickstarter-ajánlóban:

Vajon sikerül-e 4 órásnál rövidebb civilizációépítő játékot csinálni – heti Kickstarter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva