Counter Strike

A Salamander nem tud leállni, már a legjobb három közt a magyarok! – ESEA Advanced


Két győzelemre az ESEA MDL-től!

A Salamander 2-0 arányban legyőzte a SKADE csapatát, így holnap este már a nagydöntőért játszhatnak az ALTERNATE aTTaX ellen.

A tegnapi felvezető cikkben azt taglaltam, hogy a bolgárok már egy más szintet képviselnek, és talán ez lesz az eddigi legnehezebb ellenfél, ennek ellenére most először láttunk 2-0-ás meccset a rájátszásban.

Persze nem adta magát könnyen a SKADE, ez a pályák eredményén is megmutatkozik: Train 16-12-re, Dust2 pedig hosszabbításban, 19-17-re lett meg.

A SKADE elleni mérkőzés statisztikái.

A MÉRKŐZÉS

A SKADE kezdett jobban Trainen, az elején 2-7-re el is húztak, de azt már megszokhattuk, hogy a srácok hátrányból is jól tudnak játszani. Jöttek is sorban a körök, közte egy 1v3-mal és egy 1v1-gyel, így a félidőre 7-8-ig visszajöttünk.

A Salamander egyik nagy erőssége a Train, annak is a CT oldala, és szerencsére a mostani eset sem a kivételt erősítette. Az első két kör még meglett a bolgároknak, de 7-10 után beindult a magyar rakéta és 16-12-re meglett a map. Mindezt bodito ezzel a lövéssel koronázta meg:

A második pályát is a SKADE kezdte jobban, CT-ből 7-3-ra tudtak elhúzni. A Salamander ezt követően az összes kört megnyerte T-ből, így a playoffban már jól megszokott 8-7-es half jött össze megint, ezúttal magyar vezetéssel.

A második félidőben nagy adok-kapok ment, az utolsó kört nem sikerült megoldanunk 2v1-ben, de ez nem bosszulta meg magát, és hosszabbításban ugyan, de meglett Dust2 is. A végeredmény 19-17, íme a győztes pillanat:

 

Szerencsére a meme is jól sült el…

KITEKINTÉS

Ahogy azt említettem, ez volt az első két pályás meccs, előtte a magyarok négyszer is 2-1-re nyertek, egyszer pedig 1-2-re vesztettek. Az összesen lejátszott 17 pálya során Vertigo egyszer sem került terítékre, Inferno és Dust2 pedig csak egyszer. Overpass, Mirage és Nuke egyaránt háromszor.

A prímet egyértelműen Train viszi, amely a magyarok mind a hat playoff találkozóján lejátszásra került. A Tricked elleni első meccsen még deciderként, utána viszont ötször is a Salamander a választásaként. Hatból ötször nyerni tudtak, csak a Unique fogott ki rajtuk, de az oroszok ellen még így is hozták 2-1-re.

Az ellenfelek által elsőként bannolt pályák a rájátszásban: Vertigo (2), Nuke (2), Overpass, Mirage. Valószínűleg inkább a saját gyengeségüktől félnek, mintsem a Salamander erősségétől, de mindenképp érdekes, hogy rendre bent marad. Remélem nem adok tippeket a guglifordítózó németeknek. 🙂

A playoff ágrajza.

ALTERNATE

Ha már szóba jöttek a németek, akkor folytassuk velük. A két csapat már találkozott március 22-én, a Tricked utáni sikert követően az ALTERNATE rakta a magyarokat alsó ágra. Train ott is meglett, ráadásul simán (16-9), de Infernót nem sikerült 13-11-ről befejezni, a decider Overpass pedig már sima lett.

Én nem gondolom, hogy a németek erősebbek lennének, mint mondjuk egy SKADE, főleg, hogy nemrég cseréltek két játékost is (a negyediket fixen, az ötödik pedig egyelőre a korábbi coach), bár ez a kettős csere részünkről sem ismeretlen a közelmúltból.

Ismerjük már az ellenfelet, felső ágon is majdnem sikerült őket legyőzni, az azóta megnyert négy meccs pedig csak még erősebbé és motiváltabbá tette a srácokat – ebben biztos vagyok. Itt az ideje a revansnak!

A leendő ellenfél.

MI LESZ MOST?

Tegnap már a további lehetőségeket is elkezdtem latolgatni, és a győzelemnek köszönhetően ez folytatódhat. A bolgárok elleni sikerrel – a korábban már bebiztosított MDL Relegation spot mellett – biztossá vált 2500 dollár is, illetve a HLTV ranglistáján is újabb előrelépésre számítok.

Az ESEA Advanced fennmaradó részére három variácó maradt:
a) A Salamander holnap este kikap és kiesik. Ez nem tetszik. Jutalom fentebb.
b) A Salamander holnap nyer, de az Endpoint elleni döntőben kikap. Ez további 500 dollárt jelent.
c) A Salamander továbbra is legyőz mindenkit, aki szembejön. 4500 dollár és fix hely (!) az ESEA MDL-ben.

Nekem a c) tűnik a legjobbnak, reméljük, hogy a gyakorlat is ezt igazolja majd. Egyelőre a németeken kell átvergődni, aztán az Endpoint ellen meg majd csak lesz valahogy! Holnap este 20:00-kor találkozunk a megszokott helyen, hajrá magyarok!

Ezt már olvastad?

Nincs vízum, nincs CS:GO – Smooya kikerült csapatából

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva