Egyéb

A Twitter tulajdonosa 1 milliárd dollárt adományoz a COVID-19 koronavírus károsultjainak


Ez az összeg még neki sem volt kevés

Jack Dorsey az egyik legnagyobb informatikai dollármilliárdos, pontosabban a Twitter és a Square CEO-ja egy tweetben jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt, mintegy 325 milliárd forintot adományoz a COVID-19 koronavírus-járvány következtében károsult közhasznú szervezeteknek, hogy azok a vírus legyőzése után is folytathatták munkájukat. Saját elmondása szerint ez összvagyonának 28%-át teszi ki.

Dorsey – hogy semmiképp se történhessen visszaélés az adománnyal – az egészet teljesen publikusan lekövethetővé tette,  így a posztjában is megtalálható Google táblázat segítségével könnyedén ellenőrizheti bárki a pénzmozgást.

A teljes összegen felül még 100.000 dollárt (32,5 millió ft) adományozott az American Food Fund-nak, amit pár nappal ezelőtt indított közösen az Apple, a Ford, Leonardo DiCaprio és Laurene Powell Jobs (Steve Jobs özvegye), hogy ingyenes étkezést biztosítsanak azoknak, akik a járvány miatt nélkülöznek, illetve a karanténban lévőknek. Ebbe a napokban szállt be Jeff Bezos és Oprah Winfrey is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva