Tech

Egyre erősödik a Facebook Gaming – Mától e-sport bajnokságokat indíthatunk, kezelhetünk és követhetünk


Mostantól Facebookon bárki indíthat, közvetíthet, követhet esport bajnokságokat.

A mai napon az egy ideje már a Twitch és a Youtube riválisának számító Facebook Gaming egy új szolgáltatással bővül, ami a platform esport felé való törekvéseiben jelent egy óriási szintlépést.

A cég elindította a találóan csak Tournaments-re keresztelt e-sport “szolgáltatását” (inkább beépülő modul), amivel bárki könnyedén indíthat, közvetíthet és menedzselhet bajnokságokat, amikhez játékosok értelemszerűen csatlakozni tudnak, a kíváncsiak és a rajongók pedig követni és nézni. 

A Tounaments használatával jelenleg single elimination, double elimination és round robin alapú versenyeket lehet indítani, amikre magányos farkasok vagy csapatok is jelentkezhetnek (ezt ugye a bajnokság formája határozza meg). Abban az esetben, ha egy játékos valamilyen misztikus oknál fogva nincs fent Facebook-on, akkor a szervezők regisztrálhatják őt a saját gamer tagével, amivel később be tud majd lépni. Az alkalmazás ugyan még közel sem tökéletes, de kiemelték, hogy folyamatosan dolgoznak rajta, és számos hasznos funkcióval fogják még a jövőben bővíteni. Erre idejük is van bőven, lévén egyik riválisuknak sincs ilyen funkciója, és ugyan a Twitch-nek ott a Rivals, az viszont jelenleg kizárólag profiknak meghívásos formában működik, nem úgy, mint az FB megoldása.

A Facebook Gaming egyre csak erősödik, és hiába uralja még mindig a piacot a Twitch, a kék cég rendkívül szépen épül, az elmúlt évben például 210%-os volt a nézettségi növekedése. 

Ha a Twitch-nek egyelőre még nem, a Youtube-nak viszont bizony főhet a feje, ugyanis az elmúlt években hozott teljesen elbaltázott döntései vezettek oda, hogy lassan, de egészen biztosan élvonalbeli platformból egy harmadik félként a “nagyoknak” csupán asszisztáló videós portállá válik, persze ha a géminget vesszük alapul. A Facebook szépen épül-szépül, kíváncsian várjuk ebből – az amúgy nagyon hasznos funkcióból – mi sül majd ki.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva