Valorant

Így lőhetsz sokkal jobban a Valorantban!


Ha sok fraget szeretnél, jó helyen jársz.

Te is szeretnél azok közé tartozni, akik egy Valorant meccsen legalább 30-at lőnek és teljesítményüknek hála képesek meccsdöntő pillanatokban is helytállni? Akkor a legjobb helyen jársz, hiszen most megmutatjuk, hogyan lehetsz a lehető leghatékonyabb a Riot legújabb játékában.

Első lépésként az a legfontosabb, hogy megtaláld a számodra legkényelmesebb egérérzékenységet, amivel – egy határozott kézmozdulat után – könnyedén tudsz egy 180 fokos fordulatot tenni, ha az ellenfeled esetleg pontosan mögötted jelenik meg. Természetesen ezt az is nagyban meghatározza, hogy mekkora egérpaddal rendelkezel és hogy az egered hány DPI-on megy (Shroud például 450-nel tolja) – mindenesetre, ha megvagy a beállítással, teszteld le a gyakorlómódban és finomhangold, ha szükséges.

A legerősebb fegyvereket már bemutattuk nektek és DeadFox oktatóanyagából is megismerhettétek őket, viszont fontos azt is megfigyelnetek, hogy milyen a szórásuk és megtanulni, hogy hogyan tudjátok kontrollálni őket. A fenti videóban DrZora ezt remekül megmutatja nektek, úgyhogy ezt érdemes legalább a Spectre és a Phantom/Vandal esetén minél jobban memorizálni.

Értelemszerűen az egyik legfontosabb feladatod a célkereszt megfelelő pozícionálása, amit próbálj meg mindig fejmagasságban tartani, hiszen a Valorantban ugye akár 1 golyóval is végezhetsz az ellenfeleiddel. Ennek elsajátításához nem árt rendszeresen, napi 30-60 percet botokat lőve gyakorolni, valamint éles meccseken már a kör elején a csapattársak fejével megtalálni a megfelelő magasságot és ezt megtartani minél több lejátszott mérkőzés alatt.

Kezdőknek szóló tippjeink között már elmondtuk, hogy futás közben lőni szinte semmi értelme nincs, úgyhogy akció esetén legalább egy-egy pillanatra vegyél vissza a tempóból, ha már nekiállsz sorozni a másikat. Emellett mindig úgy válassz pozíciót magadnak, hogy lehetőség szerint egyszerre csak egy ellenfél tudjon lőni rád, hiszen így nagyban növeled a túlélési esélyeidet – a legoptimálisabb, ha minél több gyilkosságot átlőhető felületeken keresztül gyűjtesz be.

A profikra leginkább jellemző 200 IQ-s megmozdulásokhoz pedig a fentieken kívül az kell, hogy mindig odafigyelj a csapattársaid által mondott információkra, a minimapra és a játékon belüli hangokra, ugyanis ezekből szinte biztosan tudni fogod, hogy honnan számíthatsz a rivális csapat játékosaira. A köztudottan hatalmas lépészajokat a magad hasznára is fordíthatod, például, ha picit feltrappolsz egy rámpára, majd sétálva irányt váltasz és szépen megleped az ellenfeledet.

Persze, ez az egész semmit nem ér, ha nem ismered az összes pálya szinte minden szegletét, hiszen csak így fogod tudni, hogy hol tudsz megfelelő pozíciót felvenni, valamint, hogy honnan számíthatsz más játékosokra. Ehhez szorosan kapcsolódik a peekelés, ami során érdemes mindig csak egy-egy szöget fegyverrel letartanod, különben egyszerre akár több helyről is meglephetnek a másik csapat tagjai.

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva