BoardGame

Hitler jön az óriásmechjával, és náci szörnyek követik – heti Kickstarter


Forgótálcás bolygóépítő játék a heti Kickstarter-ajánló legizgalmasabbja, legsikeresebbje pedig a Wolfenstein-társas.

Régen ha valamire ráírták, hogy a filmváltozat már készül (persze Hollywoodban), azzal azt akarták elmondani, hogy igazán minőségi könyvről vagy esetleg játékról van szó. Most azonban már ott tart a “globális társasjátékozás”, hogy a kocka fordulni látszik, és lassan eljutunk oda, hogy már minden kultsztoriból társasjáték is lesz. Szerintetek melyik filmet vagy regényt lenne érdemes még megjátékosítani – teszi föl a kérdést a Tarsasjatekok.com heti Kickstarter-ajánlójában.

Ebbe bekerült a most a Wolfenstein videojátékból készülő társas, melynek elképesztő minijeire legelső márciusi cikkünkben mi is felhívtuk a figyelmet. Ezeket kiemeli a Tarsasjatekok.com is, szerintük a minifigurák adják a játék lelkét. A náci katonák, robotok és szörnyek mellett természetesen benne lesz maga a Führer is, a történelmileg teljesen hiteles óriásmechájában…

A They Live: Assault on Cable 54 játék az Elpusztíthatatlanok című filmen alapul, melynek sztorija, hogy köztünk lévő földönkívüliek uralnak le minket, például a mindenfelé elhelyezett, meg reklámok mögé bújtatott üzenetekkel kényszerítik ránk az akaratukat. A játékosoknak meg kell ostromolni a filmben is benne lévő tévécsatornát, ahonnan az idegenek az álcájukat fenntartják.

Az Planet Unknownban az emberiség – szokás szerint – új bolygót keres magának, mert a régit – szokás szerint – fölélte. A játék nagy dobásának a forgótálca tűnik, amiről az új planétát felépítendő a tetriselemeket el lehet, és el is kell venni. Az elvett lapkákat saját bolygónkra kell felhelyezni úgy, hogy egyensúlyban legyen víz, föld, erdő, és közben figyelni kell arra is, hogy begyűjtsük a már korábban ledobált génállományokat tartalmazó csomagokat is.

Bővebben a Tarsasjatekok.com 17. heti Kickstarter-szemléjében.

 

Múlt héten is voltak földönkívüliek a Kickstarter-ajánlóban:

Földönkívüliek jönnek, de nem hozzánk, mert mi már rég kihaltunk – heti Kickstarter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva