Clash Royale

Túl erős, túl kevés counterplay mellett és még a használata is egyszerű: átalakítják a Tornádót


Májusban jön az átdolgozás.

Lassan itt a május, és vele a következő Clash Royale frissítés, mely kapcsán szokatlanul nagy csönd volt – eddig.

Megszólalt ugyanis Seth, a Supercell arca Twitteren, és elárulta, hogy a Tornado bizony rework “áldozata” lesz a következő hónapban. Lássuk mit tudtunk meg!

Röviden: átdolgozzák a lapot, hogy magas szinten is növeljék a használatához szükséges tudást. Nem szeretnék, hogy abból álljon a defenzív stratégia, hogy kombinálják a lapot egy térsebzős (pl. Baby Dragon) egységgel és kész. Tény: a Tornado az egyik legtöbbet használatos lap. Grand vagy classic challenge-ek? Top 5 kártya, és minél több győzelmet vizsgálunk ilyenek során, annál nagyobb a lap győzelmi rátája.

Egyetlen lap, mely képes counterelni olyan offenzív egységeket, mint a Hog Rider, a Miner, vagy a Goblin Barrel – míg nagy támadások ellen a fenti stratégia (Tornado+térsebzős egység) simán mindig jó. Túl lineárissá teszi, ezáltal nézhetetlenné az esport meccseket: a rework célja, hogy a CC-t (crowd control, vagyis annak az ereje, hogy mit/mennyi időre/milyen távra képes behúzni a lap) gyengítsék, illetve ez alapján újra balanszolnak jó pár más lapot is, vagyis hozzá igazítanak.

Ezzel gyakorlatilag kijelentették, hogy a profik miatt kénytelenek átdolgozni, hogy nézhetőbbek legyenek a meccsek – amit mi erősen sajnálunk, ugyanis a Tornado azért alapvetően bőven a skillesebb lapok egyike volt a játékban…

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva