Counter Strike

,,Nem titok, hogy profik akarunk lenni” – Tigene interjú


A hétvégén begyűjtötték az első skalpot, de reméljük, hogy ez csak a kezdet volt.

Tegnap írtunk arról, hogy hazánk fiai alaposan bekezdtek a Valorantban, hiszen rögtön az első nagyobb európai versenyt magyarok nyerték. Most a csapat egyik játékosával, Tigenével beszélgettünk.

Miért kezdtél el játszani a Valoranttal, hol hallottál róla?
Amikor bejelentették a Riot FPS játékát, Szarvassal már tudtuk, hogy amint kijön, ezt nyomni fogjuk. Alapból nekem nem annyira tetszett a game, de szerintem ez egy olyan játék amit játszani jobb, mint nézni, szóval így már nagyon élvezem.

Szerinted mitől lett hirtelen ennyire népszerű?
Egyértelműen a hype miatt. Mindenki hozzáférést akar/akart szerezni a játékhoz, illetve a rengeteg pozitív kritika is meghozza az emberek kedvét hozzá.

Azzal, hogy a Valorantra fókuszálsz, a CS-vel teljesen fel is hagysz?
Igen, a CS-vel már csak MNEB-szinten foglalkozom, ami azt jelenti, hogy lejátszuk a kötelező meccseket és ennyi. A Valorant élvezi a teljes prioritást, és megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot. Nem titok, hogy profik akarunk lenni.

Tigene (kép: Infinity Esports)

Mit gondolsz, felveheti a versenyt a többi FPS-sel?
A játék ahhoz képest, hogy egyelőre még béta, azt mondanám, hogy eléggé rendben van. Valamilyen szinten lehet a CS:GO ellenfele, de szerintem megfér a két játék egymás mellett.

Jelenleg mit tartasz a Valorant legnagyobb hibájának, hiányosságának?
Annyira nagy problémákat nem vettem észre. Pár karaktert balanszolni kell, hogy ne legyenek annyira OP-k, és rendben lesz a játék. Ezt visszonylag gyorsan lereagálják a fejlesztők, és ahogy olvastam lassan érkeznek is a nerfek.

A kupagyőztes csapattal fogsz játszani, vagy az inkább csak egy mix volt?
Igen, a lineup az marad, egy ember kivételével, aki nem más mint szimpli, az ő helyére Barcode fog érkezni. Szimplin úgy éreztük, hogy nem igazán akarja ezt a Valorantot, nekünk pedig az a célunk, hogy minél jobban grindoljunk, így lépnünk kellett.

A csapat felállása így a következőre változik: Tigene, Barcode, bzt, crazyd33R, Fasthandy. Ha Tigene streamjeire vagy kíváncsi, kattints IDE, ahol gyakorlatilag minden nap láthatod őket játszani. Sok sikert kívánunk nekik!

Ezt már olvastad?

Magyar csapat nyerte az 1000 euró összdíjazású Valorant versenyt!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva