Egyéb

Az Nvidia inkább fizetésemelést ad az összes dolgozójának, mintsem elküldje őket a világjárvány közepette!


Példamutató döntést hozott a világ egyik vezető tech vállalata.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések hatására leálltak a gazdaságok, komplett ágazatok sodródtak a totális összeomlás szélére, a legtöbb óriásvállalat pedig átkapcsolt túlélő üzemmódba, aminek az eredménye a fokozatosan növekvő munkanélküliség lett. Sok vállalatnak nincsen annyi tartaléka, hogy a dolgozóit továbbra is alkalmazni tudja, ezért több ország kormánya hozott már olyan intézkedéseket, amikkel a bérek bizonyos százalékát átvállalják, ha nem bocsátják őket el. Sokszor viszont ennek ellenére sem kapják meg a dolgozók az ilyenkor illő-kellő támogatást…

Az Nvidia tech vállalat viszont olyat lépett, amire a járvány idején ezidáig nemigen volt példa. Merész döntésüket a cég alapítója és vezetője, Jensen Huang egy levélben tudatta az alkalmazottaival; nemhogy nem küldik el őket, de még a bérüket is megemelik, hogy ezzel is segítséget nyújthassanak a családjuknak, családtagjaiknak. 

A pletykák és a félreértések elkerülése végett az elején megválaszolnám az elbocsátásokat érintő kérdéseket. Nem tervezünk senkit sem elküldeni, sőt, ennek az ellenkezőjét tesszük! Megemeljük a fizetéseteket, hogy valamivel több pénzhez juthassanak a családjaitok, családtagjaitok. Az elkövetkező hónapokban több tízmillió dollárt fogunk szétosztani az alkalmazottaink között, mert mi is egy nagy család vagyunk! Szó sem lehet elbocsátásról! – állt az Nvidia CEO-jának személyesre vett levelében.

Ezen felül kitért még az eddig több ezer dollárt is elérő adományaikra, illetve külön köszönetet mondott az egészségügyben és kereskedelemben dolgozóknak a mindennapi kitartó munkájukért ebben az embert próbáló időszakban.

Pár hét és túl leszünk rajta! Maradjatok otthon! Együtt legyőzzük a COVID-19 koronavírust! Ha szükségetek lesz ránk, mi ott leszünk nektek! – zárta levelét a világ egyik legnagyobb technológiai vállalat alapítója és igazgatója, Jensen Huang.

Forrás: Extreme Tech

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva