BoardGame

Összegyűjtött 80 milliót a kórházas társasjátékára, aztán jött a világjárvány


Csinált is belőle gyorsan covid-19-es verziót, most arra is gyűjt a Kickstarteren, amiből ad a vírus elleni küzdelemre is.

A francia Alban Viard tavaly év végén zárt egy sikeres Kickstarter-kampányt, amivel a Clinic című kórházas társasjátéka deluxe-kiadására és egy kiegészítőjére gyűjtött a kitűzött 30 ezer dollárt helyett 244 ezret, vagyis 80 millió forint körüli összeget. Aztán jött a pandémia.

És Alban Viard felesége kórházban dolgozik, a vele folytatott munka utáni beszélgetések pedig meggyőzték és inspirálták, hogy elkészítse a Clinic kooperatív, covid-19-es változatát. És nyilván ez is nagyot megy, a jelképesnek mondható, 540 dolláros kitűzés már 58 ezer dollár fölött jár.

Az 5 és 150 euró (igen, nem elírás, a kitűzött összeg dollárban van megadva, a befizetéseket viszont euróban várják) közötti befizetések és a hozzájuk tartozó csomagok állnak az érdeklődők rendelkezésére, hogy támogassák, majd megszerezzék a koronavírusos változatot. A legkisebb, 5 eurós csomag kivételével az összesből juttatnak jelentős részeket a francia Pasteur Intézetnek és a biológiai kutatásokkal foglalkozó amerikai Salk Intézetnek.

Egyébként ez már a harmadik koronás társasjáték, amit lőttünk a Kickstarteren, az első elég sufnituningos projektnek tűnt, de a második, amelyikről cikkeztünk, már sokkal jobban össze volt rakva.

 

 

Aktuális interjú a legnagyobb magyar társasjátékos Youtube-csatorna, a Mit Játsszunk? készítőivel:

“Ha már többen vagyunk, semmilyen zenét nem teszünk be, túl nagy lenne a hangzavar, elég olaszosak vagyunk”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva