Counter Strike

FalleN 1v5, nawwk 6 killes ACE, és még sok minden más – Road to Rio #1


Elképesztő jelenetek, és még csak négy nap telt el az eventből.

Szerdán rajtolt el az ESL One: Road to Rio, és már most számtalan zseniális megmozdulásnak lehettünk szemtanúi. Az eddigi legjobbakból szemezgettem.

A B csoport nyitómeccsén a Made in Brazil, és a 2018 elején – éppen FalleN-ék által – újraélesztett szervezet, a Yeah Gaming csapott össze. Az MIBR csapatkapitánya nem kegyelmezett és a két pályán 71 fraget lőtt, továbbá 113-as ADR-ig és 1.76-os ratingig jutott.

A videón látható clutchot a második pályán, Mirage-on hozta össze, ami már csak azért is érdekes, mert FalleN korábban még soha nem nyert profi meccsen 1v5-öt. A 28 éves brazil játékos mostanában zseniális formában van, már-már fénykorát idézve játszik, nemrég például a HAVU ellen hozott egy gyönyörű 1v4-et.

A Ninjas in Pyjamas január 21-én szerződtette nawwk-ot, aki f0rest helyére érkezett. A beilleszkedés látszólag gyorsan ment, hiszen elég jól megy neki a játék. A lenti jelenetet pont a Dignitas ellen hozta össze, az egykori NiP roster ellen.

A második pályán, Vertigón járunk, annak pedig a második pisztolykörében, amikor is nawwk játszi könnyedséggel tartja le az A rakóra vezető folyósót. Az összes ellenfél likvidálása mellett még csapattársának, REZ-nek is is gondoskodott a fejfájásáról – hiába, a reflexek már csak ilyenek.

A tegnapi nap legnagyobb meccsének egyértelműen az Astralis és a fnatic párharca ígérkezett, és a csapatok nem is hazudtolták meg magukat. Szoros mapok, hosszabbítás, és összeségében egy hárompályás győzelem a svédek részéről.

No meg persze szép jelenetekből sem volt hiány, itt van például Golden, aki Inferno második pisztolykörében szanaszét lőtte a dánokat, ráadásul az összes kill fejes lett. A pályát ugyan 19-16-ra az Astralis nyerte, de Overpass megnyerésével a fnatic 2-1-re behúzta a meccset.

Váltás az észak-amerikai régióra, azon belül is az egyik legjobban várt meccsre, az Evil Geniuses és a 100 Thieves összecsapására. Az első két pályát követően nem jutottak dűlőre a felek, így itt is a decider pálya döntött.

A 100 Thieves már 9-2-re vezetett, talán CeRq ezt unta még, és brutális AWP flickekkel fogta meg a kinti részt. Ez az első jelenet, ami nem ACE-szel zárult, de a fragekre így sem lehet panasz. Az már más kérdés, hogy ezt leszámítva csak egy kört hozott az EG, így végül 16-4-re elbukták Nuke-ot.

A tegnapi napot a Made in Brazil és a Liquid párharca zárta, és ugyan itt nem láttunk három pályát, de izgalmakból így sem volt hiány. A brazilok pickjét, Dust 2-t 16-12-re nyerte a Liquid, de a saját mapjuk, Inferno még egy fokkal ennél is szorosabb lett, ott 16-13-ra tudtak győzedelmeskedni.

Utóbbin történt, hogy 7-2-es Liquid vezetésnél NAF 1v4-ben maradt, és már csak 15 másodperc volt a körből. A siteot védő CT-ket gyorsan kilőtte, majd hat másodpercnél a bomba is lekerült. A rotáló játékosokat is jól érezte, így a kiváló helyezkedés és az aim egyvelegével megnyerte az 1v4-et.

A fentieken kívül is akadt még számtalan szép jelenet, de ebbe a részbe most ennyi fért bele. Folytatás hamarosan!

Ezt már olvastad?

Hatalmas izgalmakat követően bejutott a Salamander a 40 ezer dollár összdíjazású versenyre!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva