R6

Nem reális, nem ad értéket a játékhoz: ezért kell mennie a bullet hole mechanikának

ujsagiro - 4 éve Címkék: bullet holes, R6, Rogue 9,

Rogue-9 az egyik legprecízebb, legalaposabb R6 Youtuber, aki oktató jellegű videókat rak össze, ami egyrészről előny, hisz sokat lehet tőle tanulni, másrészről néha hátrány, mert nem a legkönnyebben emészthetőek az anyagai.

Ezúttal a Bullet Hole mechanikáról készített videót: mennyire egészséges, maradjon-e?

Lássuk mi a véleménye!

Mi ez?

A bullet hole, az konkrétan ugye a golyó által létrehozott lyuk, melyet azért hoznak létre a játékosok (többnyire a védők), hogy azon keresztül lőjék le váratlanul ellenfeleiket, hisz ez sokszor alig látható.

A probléma

Oké, és ezzel mi a gond? Nos leginkább az, hogy a lyukat létrehozó játékost favorizálja a mechanika – ezt az alábbi kép tökéletesen illusztrálja:

Amellett, hogy tényleg nehéz kiszúrni egy pici lyukat, átlátni is sokkal nehezebb (lévén távol vagyunk tőle).

Realitás

A videós két kérdést tesz fel: mennyire reális a mechanika, és hozzáad-e a játékhoz? Nos előbbinél kijelenthetjük, hogy semennyire:

Valóságban így néznek ki a golyó által létrehozott rések, mely közel sem olyan tiszta, mint a játékban: ember legyen a talpán, aki ezeken át meglátja az ellenfelet.

Másrészt ha valahogy ez mégis összejönne, akkor is a falat lőnénk, ugyanis feljebb van a távcső (zöld szaggatott vonal), mint a fegyver csöve.

Míg a játékban ez a fenti képen látható módon van ugyebár megvalósítva.

Érték

A másik kérdés a hozzáadott érték: jobb-e ettől a Siege? Nos rengeteg profi panaszkodik emiatt, de magasabb szinteken is bosszantó, amikor a semmiből puffantanak le – ráadásul ez ismételten a védőket favorizálja az esetek nagy részében (hisz ők tehetik meg, hogy ilyeneket előkészítenek és megvárják, míg a támadók rájuk mennek), ami nem szerencsés, elvégre a nagyobb győzelmi ráta a defenzív oldalon van.

Ezek alapján kijelenthető, hogy nincs helye a mechanikának a játékban jelen formájában: reméljük, hogy a Ubisoft is minimum elgondolkodik azon, hogy érdemes lenne módosítani ezen (elvégre korábban is kivettek/megváltoztattak olyan core mechanikákat, mint a crouch spamming, vagy épp a drop shoting).

Ezt olvastad már?

Meggyűlik a bajod a pince védelmével az új Oregonon? Akkor használj pajzsot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva