Valorant

Így lehet a legtöbb FPS-ed Valorantban!


Segítünk, ha kell egy kis erőtöbblet.

Bár a Riot Games csapata figyelt arra, hogy a Valorant régebbi gépeken is simábban futhasson, azért még így is akadhatnak olyan felhasználók, akik szeretnének nagyobb teljesítményt kisajtolni a PC-jükből – például a 144, vagy éppen 240Hz-es monitorjuk miatt. Ezért most szépen végigvesszük, hogy mik azok a beállítások, amikkel a legmagasabb FPS-számot tudjuk elérni anélkül, hogy erősebb hardverre kellene beruháznunk.

Fontos azonban már az elején leszögezni, hogy lehetnek olyan régi számítógépek, amiken ezek a változtatások sem segítenek túlságosan, plusz sok esetben a szép grafikát is fel kell majd áldozni a teljesítmény oltárán, ezért érdemes kísérletezgetni az itt bemutatott beállításokkal. Első lépésként indítsátok el a játékot, ahol irány a Settings menüpont, ahol a Video szekció General részében ellenőrizzük le, hogy Fullscreenben fut-e a játék (ha nem, akkor állítsuk át arra), illetve a legalul lévő Maximum FPS-t állítsuk a konfigunkhoz mérten minél magasabbra, ami lehet akár 300 fps is.

Ezután menjünk át az egyik legfontosabbnak számító Graphics Quality részre, ahol mindent állítsunk Low-ra és kapcsoljunk ki, Anti-Aliasing se legyen, az Antisotropic Filtering lehet 1x, az alsó beállítások közül pedig ugyancsak mehet minden Off-ra, egyedül az Improve Clarity és az Enhanced Gun Skin Visuals maradhat bekapcsolva. Ha ezekkel megvagyunk, lépjünk ki a játékból és irány a Windows, ahol ellenőrizzük le, hogy videókártyánkhoz letöltöttük-e már a legfrissebb drivereket, illetve az operációs rendszerünkre telepítettük-e a legújabb frissítéseket – ha nem, akkor ezeket mielőbb pótoljuk.

Ezt követően keressünk rá a This PC-re (Ez a gép-re), kattinsunk rá jobbklikkel, majd a Properties/Tulajdonságok részen belül válasszuk az Advanced system settings/Speciális rendszerbeállítások szekciót, ahol az Advanced/Performance/Settings-nél pipáljuk ki a legjobb teljesítményt garantáló Adjust for best performance-t, viszont ezen ízlés szerint finomhangoljunk egy kicsit, legalább a betűk simításának bekapcsolásával. Ha ezzel is készen vagyunk, jobb egérgombbal kattintsunk a tálcára, irány a Feladatkezelő az Indítás részen tiltsunk le mindent, amire nincs szükségünk a Windows indításakor és/vagy túlságosan sok erőforrást emészt fel.

Ha régebbi PC-nk van, akkor Windowson belül kapcsoljuk be a Game Mode-ot, a Game bart pedig lőjük ki. Discord, Google Chrome és Spotify esetén a beállításokon belül kapcsoljuk ki a hardveres gyorsítást. Végül pedig, ha Nvidia kártyával rendelkezel, az Asztalon jobbklikkelj egyet, kattints az Nvidia Control Panelre, Use the 3D image settings mellett Take me there, ahol menj bele a Program Settingsbe, válaszd ki a Valorantot, aztán végezd el az alábbi videóban lévő beállításokat.

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva