Counter Strike

A Dignitas 113 körös meccsen, nyolc meccspontot hárítva, de legyőzte a világelső fnatic csapatát!


A mérkőzés a régi NiP-fnatic Major-döntőket idézte, igazi nosztalgikus élmény volt.

Svéd derbit rendeztek tegnap az ESL One: Road to Rio ,,A” csoportjában, ahol a Dignitas és a fnatic csapott össze. A mérkőzéssel kapcsolatban nem igazán maradhatott hiányérzet, mindkét csapat alaposan kitett magáért.

A két roster magja anno három Major-döntőt is megvívott egymással, ebből kettőt a fnatic, egyet pedig – az akkor még NiP színekben játszó – f0rest-ék tudtak megnyerni. Az exNiP részéről most is itt volt mindenki – négyen játékosként, Fifflaren pedig edzőként.

A másik oldalon a flushaJWKRIMZ trió képviselte a “régieket”, hiszen az akkori rosterből pronax már visszavonult, olofmeister pedig a FaZe-ben játszik.

A jelenlegi HLTV-ranglista, ahol a fnatic kettős előzéssel már az első, míg a Dignitas csak a 47. helyen áll.

A friss világelső fnatic bizonyára szebb kezdésről álmodott a trónfosztást követően, de egy ekkora presztízsértékű meccsen a világranglista-helyezés mit sem számít, a Dignitas a 47. helyről is meg tudta nyerni a mérkőzést.

A csapatok Trainen kezdtek, ahol a fnatic – hosszabbítást követően – 19-17-re be tudta húzni a Dignitas választását. Izgalmakból már itt sem volt hiány, ám Overpasson ezt is sikerült überelni. Utóbbin már 15-10-re is vezettek JW-ék, de a Dignitas öt meccspontot hárítva kiharcolta a hosszabbítást.

Az overtime során aztán még három meccspontja lett a fnatic-nak, de a Dignitas rendre jól működött a nyomás alatt is, így végül egy 25-22-es győzelemmel kiharcolták a decider mapot. Igaz Dust 2 már nem hozott hosszabbítást, de a 30 kör itt is végigment- a pályát végül a Dignitas nyerte, 16:14 arányban.

A mérkőzés statisztikái.

Utóbbinak jól jött ez a győzelem, hiszen GeT_RiGhT és csapata eddig két vereséggel sereghajtó volt, nekik nagyon kellett a három pont. Így most már csak a rosszabb körkülönbség választja el őket a fnatic-tól, amely ugyan nyerni tudott a négyszeres Major-győztes Astralis ellen, de az ENCE, és most a Dignitas is elverte őket.

Az ,,A” csoport állása a következő:

  1. NiP – 3 mérkőzés – 9 pont
  2. Heretics – 2 mérkőzés – 6 pont
  3. Astralis – 2 mérkőzés – 3 pont
  4. Vitality – 2 mérkőzés – 3 pont
  5. fnatic – 3 mérkőzés – 3 pont
  6. Dignitas – 3 mérkőzés – 3 pont
  7. ENCE – 3 mérkőzés – 3 pont
  8. Complexity – 2 mérkőzés – 0 pont

Ezt már olvastad?

Bréking: meghívást kapott a Salamander a BLAST Risingra!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva