BoardGame

Ez a társasjáték-adatbázisos oldal sokkal jobb, mint a Board Game Geek


A BGG mostanára az egyszeri felhasználó számára ijesztően sok adatot halmozott föl, amit ráadásul nagyjából meg se próbál megfelelően strukturálni.

Nehéz a döntés két hasonló jellegű/témájú játék között? Mindkettő drága, és többszöri ránézés után sem tudsz dönteni, hogy melyiket vedd meg? Semmi kedved valamelyik sznob és okoskodós társasjátékos csoportban kérni véleményt, hogy aztán lebasszanak, hogy még ezt sem tudod?

Akkor menj a Board Vs Game oldalra, amit éppen arra való, hogy összehasonlíts két társasjátékot, jellemzőik és értékeléseik alapján, vagyis ez utóbbival a felkent/önjelölt társasjáték-szakértők is meglesz. Elég jó benne például, hogy a játékokra akár magyar címük alapján is lehet keresni; persze az infókat nem magyarul adják meg, de ez azért akkor is jó feature, mivel így egyúttal csekkolhatjuk, megjelent-e már magyarul az adott játék.

Egyszerre három játékot lehet összehasonlítani, ami szintén nem rossz. Ahogy az sem, hogy megmondja, a keresett játék hány fővel ideális. Modern dizájn, átlátható struktúra, nagyobb betűk, és nem utolsósorban sötét háttér. Igaz, hogy az oldal a Board Game Geek adatait is használja (mi másét is tudná, ha egyszer úgyszólván a BGG monopolhelyzetben van a társasjáték-adatbázisok között), de használhatóságban, felhasználóbarátságban messze fölülmúlja azt.

Nagynehezen az is kiderült, hogy ki csinálja, és nem valami médiacég, vagy online-fejlesztőcég, hanem Marco az olaszországi Pescarából.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva