BoardGame

Van képed hozzá – milyen egy stratégiai játékokra specializálódott kiadó első partijátéka?


Újabb izgisnek tűnő partitársasjáték landol a magyar piacon.

Mostanában több partijátékot is szóba hoztunk a Boardgame rovatban, például megírtuk, hogy jön az Imagine kiadójától a Top Ten, meg górcső alá vettük a Cica, pizza, taco, gida, sajtot, és a Gémklub karanténos játékajánlójában is volt párról szó.

A szintén gémklubos Képérzékben a feladat, hogy fotókat másoljunk le különböző eszközök, játékelemekkel, komponensekkel. Például színes kockákkal, botokkal, kavicsokkal, cipőfűzővel, fa építőjátékkal. Vagy úgy is lehet, hogy kiválogatunk pár rajzot, ami kötődik az adott fotóhoz.

Nehezítés, hogy mindezt legalább egyszer meg kell tenni, tehát nem igazán lehet elmismásolni mondjuk a cipőfűzős témázást. További nehezítés, hogy azt is föl kell ismerni, amit a többiek hoztak össze.

Az eredeti címén Pictures című játékot a Concordia kiadója, a német PD-Verlag készítette, ami eddig csak stratégiai klasszikusokat dobott ki, de első partijátékuk is ígéretes: tavaly megjelent játék a Board Game Geeken 7,5-ös az átlagos értékelésű. Minimum 3, maximum 5 játékos játszhatja, de az általunk is bemutatott Board Vs Game oldal szerint öten a legjobb, és ugyan már nyolcévesek is tudják játszani, de tízéves kortól ajánlott.

 

 

 

Interjú a legnagyobb magyar társasjátékos Youtube-csatorna készítőivel:

“Ha már többen vagyunk, semmilyen zenét nem teszünk be, túl nagy lenne a hangzavar, elég olaszosak vagyunk”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva