Hearthstone

Továbbra is kevés a nerf? A Demon Hunter a legerősebb, ráadásul tele van vele a ladder


Mutatjuk a heti meta jelentést.

A Hearthstone metája az utóbbi időben folyamatosan evolválódik: a Blizzard nagyjából két hete nyúlt bele immáron másodjára a játékba az Ashes of Outland kiegészítő megjelenése óta. A VS data reaper oldala pici szünet után lehozta, hogy hogy áll jelenleg a meta minden rankot figyelembe véve: lássuk az erőviszonyokat!

A legnépszerűbb paklik

Dupla Demon Hunter nerf ide, vagy oda, egyelőre töretlen a Class népszerűsége: 23%-os előfordulásával majdnem minden 4. meccsen Illidan jön szembe, ebből is az Aggro verzió dominál bő 18 százalékkal – ki hinné, hogy ha egy Class-nak 1 manás agresszív hero powert adsz, abból baj lehet.

Valeera sem szégyenkezhet: összességében is második a Class majdnem 18 százalékával, ráadásul 2 stabilan népszerű paklija is van: a Galakrind verzió a meccsen tizedében tűnik fel, míg a Highlander variáns is kellemesen gyakori a maga 7.44%-ával.

A dobogó alsó fokára majdnem egyaránt rátehetjük a Priest-Hunter-Mage hármast, olyan kicsi az eltérés, a 4. legnépszerűbb pakli viszont egyértelműen Jaináé: a Highlander koncepció itt is dominál.

A legjobb paklik

Nem csak népszerű, de erős is: az Aggro Demon Hunter 54.25%kal stabilan a legjobb deck a játékban (megjegyzés: gyakran láttunk már 55% körüli, vagy akár picivel feletti Tier 1-es paklikat is, szóval ez messze nem vészesen sok), őt követi az Enrage Warrior közel 53%-kal, majd a Highlander Hunter és a Galakrond Rogue következik picit kevesebbel, de továbbra is Tier 1-es arányokkal.

Érdekesség: összesen 7 Demon Hunter lapot nerfeltek már, de mindössze 2 maradt ki a listából – a valószínűleg még 5 manáért is ebbe a stílusba lassú Imprisoned Antaen, valamint az Aldrachi Warblades, melynek szintén kérdéses lenne a helye nerf előtti formában is, elvégre a gyógyulás nem esszenciális egy aggro deckben.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Két dolgot állapíthatunk meg a matchupok terén: az egyik az, hogy a szóban forgó koncepciónak nincs túl sok countere, szinte zöld minden, a másik pedig, hogy az egyetlen az a népszerűségében még ugyan elmaradó, azonban győzelmi ráta terén már nem annyira Enrage Warrior. A megoldás tehát adott!

Hogy mennyiben más a profik metája? Itt megtalálod!

Ezekkel nyomják a profik a nerfek óta: íme a győztesek listái a tegnapi Grandmasters versenyről

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva