Egyéb

PewDiePie mostantól csak és kizárólag a Youtube-ra készíthet tartalmat!


Exkluzív szerződés, amivel a Youtube magához láncolta a világ leghíresebb videósát.

Igaz a világ legismertebb és legtöbb feliratkozóval rendelkező videósa, Felix Kjellberg, aka. PewDiePie nem igen készített más platformokra tartalmat, a konkurenciától azért tartva a Youtube most egy új, teljesen exkluzív szerődést kötött vele, hogy még “véletlenül” se hagyja ott őket az egyik legnagyobb ászuk. Noha a kapcsolatuk egyáltalán nem volt felhőtlen, a svéd videóst többször próbálta megregulázni a cég a szerintük nem megfelelő megnyilvánulásai miatt, így voltak olyan idők, mikor napokra kényszerszünetre ítélték őt, de népszerűsége sosem apadt, sőt.

A Youtube-nak azért volt félnivalója, ugyanis pontosan egy évvel ezelőtt PewDie bejelentette, hogy exkluzív stream szerződést kötött a kevésbé ismert DLive streaming platformmal, ahol majd 900.000!!! feliratkozót sikerült összeszednie, nagy részük valamilyen összeggel támogatták is őt. Csak viszonyításképp: Twitchen a legtöbb feliratkozója (azok akik fizetnek is érte) jelen sorok írásakor Summit1G-nek van, 82.917 fővel.

Az exkluzív szerződés értelmében mostantól PewDiePie csak és kizárólag a Youtube-ra gyárthat tartalmat, legyen az szimpla videó vagy live stream. Láthatjuk, hogy a Facebook, a Twitch és a Mixer folyamatos erősödése mellett a Youtube-nak óriási szüksége volt arra, hogy bármi áron is, de magához láncolja a legnagyobb húzónevét.

Hivatalos információk ugyan nincsenek a szerződés részleteiről, így nem tudjuk mennyi időre és mennyiért köttetett, de az szinte egészen biztos, hogy az egyik legnagyobb összeg lehet, amivel egy videóst valaha is sikerült meggyőzni.

“A Youtube már közel 10 éve az otthonom, ezért teljesen magától értetődő, hogy a továbbiakban ott folytatom a live streameimet, ami igazából az egyik legkreatívabb és legjobb módja annak, hogy elérjem a rajongókat, legyenek ők bárhol a világon. Jelenleg a streaming az, amire 2020-ban fókuszálni szeretnék, ezért is nagyon izgalmas a jövőre nézve a Youtube-al kötött exkluzív szerződés, amik lehetőséget teremtenek új és egyedi tartalmak készítéséhez.” -mondta a videós.

Természetesen nem csak a Youtube-nak kedvez ez a helyzet, ugyanis igaz, hogy a DLive-on is elképesztő mennyiségű feliratkozót és nézettséget tudhatott magának, mégis a közelébe nem érhet a tíz év alatt elért 104 millió feliratkozóhoz, akiknek nagy részét így valóban sokkal könnyebben fogja tudni elérni. Ez nyilán neki is nagy fegyvertény, ugyanis live streamjei ezek után könnyedén bedönthetik az előző platformon elért rekordját is, amivel nem csak a világ legnagyobb videósa, hanem legnagyobb streamere is lehet. A nagy merítésének hála erre komoly esélyei is vannak, ugyanis a Twitch egyik legnagyobb ásza, a Fortnite streamer Tfue is “csak” valamivel több mint 8 millió követővel (nem keverendő a feliratkozóval) rendelkezik.

Így vagy úgy, szereted vagy sem, Felix “PewDiePie” Kjellberg már beírta magát a modern média történelemkönyvébe.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva