Hearthstone

Letaszítva a trónról: nőtt a Demon Hunter popularitása, azonban új királya van a metának


Átalakult a legfelsőbb tier.

Egy hete még jelentős Demon Hunter uralomról számoltunk be: azóta megérkezett a VS data legújabb meta jelentése, melyben átalakultak valamelyest az erőviszonyok. Lássuk, hogy nézett ki a meta az elmúlt egy hétben!

A legnépszerűbb paklik

Nem, nem itt kell keresni a nagy változásokat: a Demon Hunter népszerűsége tovább nőtt az egy héttel ezelőtti állapothoz (23.2%) képest – immáron tényleg minden 4. meccsen Illidan jön eszembe. Relatíve nagyobb változás, hogy bár továbbra is a Rogue a második leggyakrabban használt class, egy százalékos visszaesést tapasztalhatunk itt – mindez Rexxar javára történt, aki 10.5%-on állt egy hete.

Paklik terén a DH aggro verziója messze a leggyakoribb vendég a metában, ők követi bő 10 százalékkal a Galakrond Rogue, majd az Enrage Warrior jön bő 6 százalékkal.

A legjobb paklik

A tier listát tekintve már jóval nagyobb a változás: múlt héten is egyértelmű volt már, hogy az Enrage Warrior lehet a Demon Hunter kriptonitja, mely miatt feljebb léphet mind népszerűség, mind erősség terén: ez be is igazolódott.

Garrosh ezen koncepciója szinte pont ugyanolyan győzelmi aránnyal lett a meta uralkodója, mint egy hete az ezúttal 3. helyig visszaesett Aggro Demon Hunter. A Highlander Hunternek nemcsak a népszerűsége, a győzelmi rátája is nőtt, immáron ez a 2. legeredményesebb deck, valamint a Dragon verzió fért még be – gyorsan hozzátéve, hogy ezek közt jelentős különbség win rate terén nincs.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Nos attól nem kell aggódni, hogy ha az Enrage Warrior kőkeményem meta lesz (vagyis ennél jóval feljebb kúszik a népszerűsége), akkor ne lenne rá ellenszer: a Big Druid matchup kifejezetten vörös, azonban semelyik Priest decknek nem bírja a gyógyulását, lévén egy agresszív deckről van szó. Ami miatt mégis ez a legjobb pakli, hogy ezek nem túl gyakori vendégek, szemben a sokat tárgyalt Demon Hunterrel, mely matchup ennél zöldebb szinte már nem is lehetne.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva