BoardGame

Zárd be az iskolát, nehogy kiszabaduljanak az ott nevelt zombik!


Pedig az iskolák már két hónapja zárva vannak, leállt a zombigyár!

A Reflexshop kiadásában megjelenik magyarul, Magyarországon a világ egyik, ha nem a legjobb gyerektársasjátékának tartott Zombie Kidz: Evolúció. A Board Game Geeken tavaly átvette a gyerekjátékok listájának első helyét, amit azóta el nem enged!

Kooperatív játékról van szó, melyben az a cél, hogy az iskolát bezárjuk együttes erővel, mielőtt kiszabadulnak onnan a zombik. (Elég erős utalás/kép/metafora ez így: zárjuk be az iskolákat, nehogy kiszabaduljanak zombik, akiket ott nevelnek…)

A kooperativitás mellett másik fő tulajdonsága a Zombie Kidz: Evolúciónak, hogy legacy, vagyis ahogy egyre többször játszanak vele, annál több lehetőségét tárja föl a játék, egyre több új kiegészítő jön be a játékba. Utóbbi például úgy történik, hogy az egyes újabb és újabb kiegek zárt borítékokban lapulnak, melyeket adott számú játék után kell kell kibontani: például kitüntetésmatricás, haladószabály-matricás, újküldetés-matricás, illetve olyanok is, melyek teljesen új játékelemeket tartalmaznak.

 

A játékmenet során be kell tenni egy zombit az iskolába, majd mozgatnunk kell magunkat (a hősünket) egy szomszédos mezőre, de igazából ott is lehet maradni, ahova tettük. Aztán el kell távolítani a zombit arról a mezőről, ahol állunk, majd le kell lakatolni az iskolát. És ezt összesen négyszer, vagyis akkor nyernek a játékosok, ha mind a négy lakat az iskolára kerül.

 

 

Vihar az idei Board Game Geek-szavazás, a Golden Geek körül:

Már a szerzője is nyilvánosan szégyelli, hogy túlnyerte magát a Golden Geeken a Fesztáv

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva